Windows heeft de afgelopen jaren enorme veranderingen ondergaan, maar de vertrouwde File Explorer is vrijwel onaangetast gebleven. Wanneer u bestanden wilt slepen en neerzetten tussen locaties buiten uw Quick Access-paneel, moet u twee Verkenner-vensters openen. Het is frustrerend en, eerlijk gezegd, een verspilling van moeite.

Dat is allemaal aan het veranderen met de introductie van een functie genaamd Sets, waarmee u alle apps die u nodig hebt voor een bepaalde taak kunt groeperen in een enkel venster met tabbladen. Dit betekent dat u eindelijk meerdere bestandsverkenner-vensters op verschillende tabbladen kunt openen, zodat u moeiteloos bewegende bestanden en mappen kunt maken.

Wat zijn sets voor?

Sets waren oorspronkelijk gepland als onderdeel van de Windows 10 Redstone 4-update (verwacht voor vrijgave zeer binnenkort), maar zijn nu teruggedrongen naar Redstone 5, die later in het jaar zal worden vrijgegeven.

Sets werken momenteel met File Explorer, Notepad, Command Prompt en PowerShell, maar Microsoft is van plan het binnenkort uit te breiden naar meer Windows 10-apps, waaronder Edge, Mail en OneNote.

Het uiteindelijke doel is dat u alle programma's die u nodig hebt voor een bepaalde taak, in één venster kunt verzamelen. Als u bijvoorbeeld onderzoek doet naar een project, kunt u verschillende browsertabbladen openen, plus Microsoft Word, waardoor u eenvoudig kunt schakelen tussen deze.

Hoe sets te testen

U kunt nu Sets testen (inclusief tabbladen van File Explorer) door Preview Build 17618 te downloaden, die beschikbaar is voor gebruikers in de Skip Ahead-versie van de Windows Insider Fast Ring.

Het Windows Insider-programma staat open voor iedereen en u kunt nieuwe functies uitproberen en feedback geven aan Microsoft door voorbeeldversies van Windows te downloaden.

Voorvertoningen worden vrijgegeven voor verschillende beltonen (snel, traag of vrijgeven), afhankelijk van hoe ver ze zitten in het testen en ontwikkelen. Voorvertoningen die zijn uitgebracht voor de Fast Ring bevinden zich nog in de vroegste ontwikkelingsfase en zijn mogelijk onstabiel of bevatten bugs. Het is dus belangrijk om geen voorbeelden te gebruiken voor dagelijks werk.

Microsoft heeft een stapsgewijze handleiding gepubliceerd om u te helpen aan de slag te gaan.

App-voorbeelden voor niet-insiders

Wil je niet onvoltooide, mogelijk wankele versies van Windows testen? Vorige maand hebben we gehoord dat Microsoft preview-versies van de belangrijkste apps beschikbaar zou kunnen maken voor mensen buiten het Windows Insider-programma.

Het is niet duidelijk hoe deze previews precies werken, maar volgens Brandon LeBlanc, senior programmeur van het Windows Insider-team, zullen ze voor elke Windows-gebruiker een gemakkelijke manier zijn om nieuwe apps te testen voor hun definitieve release..

  • Wil je geen Insider zijn? Bekijk de beste bestandsbeheerders van derden