Naast dat grote scherm zonder randen is de Face ID de opvallende eigenschap van de iPhone X. Hiermee kun je je telefoon ontgrendelen door ernaar te kijken, maar hij doet ook andere dingen - inclusief, blijkbaar, het verbergen van je meldingen van onbekende gezichten.

Volgens Phone Arena zorgt een instelling op de iPhone X ervoor dat de inhoud van de vergrendelingsschermmeldingen alleen wordt weergegeven als Face ID u herkent als de eigenaar van de telefoon.

Als de scanner detecteert dat iemand anders naar het scherm kijkt, wordt alleen de bron van de melding weergegeven in plaats van de inhoud ervan. Als het goed werkt, kan dit een handige functie zijn, hoewel het de vraag is hoe snel en betrouwbaar Face ID in de praktijk zal zijn.

  • Bekijk onze top 10 smartphones van 2017

Een vergelijkbare oplossing

En als je geen iPhone X hebt, ben je niet volledig buitengesloten van de meldingsplezier, omdat iOS 11 je al in staat stelt om te kiezen om alleen meldingsinhoud weer te geven wanneer je apparaat is ontgrendeld.

Het is een minder futuristische kijk op de functie, en iets wat Android al jaren doet, maar het is nog steeds handig - en veel goedkoper dan de $ 999 / £ 999 / AU $ 1.579 die je op een iPhone X moet laten vallen om meer te krijgen geavanceerde versie.

  • Kan een iPhone X niet betalen? Bekijk in plaats daarvan de iPhone 8