Heads up, DJI Spark-bezitters: u moet de nieuwste firmware-update installeren wanneer DJI deze deze week vrijgeeft, anders zal uw vliegmachine op 1 september worden geaard..

Het goede nieuws is dat de update een reeks verbeteringen aan de draagbare drone toevoegt, inclusief verbeterde veiligheidsvoorzieningen.

De verbeteringen omvatten een boost voor het batterijbeheersysteem voor optimaal stroomverbruik tijdens de vlucht, ondersteuning voor volledige integratie met de DJI Goggles en, bij gebruik van de handgestuurde gestuurde PalmLaunch-functie, verhoogde stabiliteit na het opstijgen.

Er is ook verbeterde regelnauwkeurigheid in de QuickShot Dronie-modus en een compatibiliteitsupgrade voor de afstandsbediening wanneer deze wordt gesynchroniseerd met nieuwe firmware-updates (zie figuur).

Neem een ​​dronie!

Het iets minder aangename nieuws is dat als Spark-bezitters de firmware van hun drone of de batterij de eerste van de volgende maand niet updaten, hun drone niet wordt vrijgegeven voor het opstijgen. Met andere woorden, het vliegt nergens naartoe.

DJI zei in een beslissing om Spark-drones die de verplichte update niet krijgen vanaf de lancering te behouden om 'vliegveiligheid en productbetrouwbaarheid te maximaliseren die we als topprioriteiten beschouwen'.

Je krijgt een melding wanneer de firmware klaar is via de DJI GO 4-app, maar let op: je hebt een internetverbinding nodig om de firmware op de drone en de batterij te installeren. Een andere optie is om de firmware te installeren via DJI Assistant 2, de desktop-software van het bedrijf.

  • Op sommige dagen kun je gewoon geen drone vliegen