De goede mensen bij Google hebben het voor u mogelijk gemaakt om een ​​archief te downloaden met alles waarnaar u ooit hebt gezocht.

Welnu, alles waar u ooit naar hebt gezocht terwijl u bent aangemeld bij uw Google-account en geen privé browsen gebruikt.

Ik kan je nu bijvoorbeeld vertellen dat ik in 2013 een goede drie dagen heb doorgebracht om systematisch de cast van Independence Day te onderzoeken zonder duidelijke reden.

Dat is wat ik een nabije ontmoeting noem

Je Google-zoekgeschiedenis kan vrij onthullend zijn - je wilt niet dat je ouders of potentiële partners ooit lezen. Elke kleine maar gênante aandoening die je ooit hebt gehad, elke vreselijke film, dubieuze celebrity-crush en vaag illegale activiteiten die je ooit hebt bekeken, klaargelegd als een kaart rond je psyche.

Sommige mensen moeten Google zelfs elk internet acroniem googlen voordat ze kunnen meedoen op Twitter. Je zou niet willen dat je coole internetvrienden dat zouden ontdekken, zou jij dat doen?

Het is ook ontnuchterend om te onthouden (of te beseffen, als je in een zalige onwetendheid hebt geleefd) dat Google dit alles aan je heeft - alles waar je ooit een voorbijgaande interesse in hebt gehad voor altijd gekoppeld aan je naam en e-mailadres.

Misschien heeft deze ontwikkeling ertoe geleid je eerdere zoekopdrachten te verwijderen: zo kun je dat doen.