Je trekt naar de McDonald's in jouw buurt. Je bent hongerig en moe na een lange werkdag en je bestelt de eerste burger die je op het menu ziet.

Voor de meesten van ons is de volgende stap het meest irritant. Je reikt naar je portemonnee en haalt een creditcard tevoorschijn. De transactie duurt een paar minuten, deels omdat de persoon die de bestelling verwerkt een beetje slaperig is.

Frustrerend, zeker. En serieus verouderd in termen van het gebruik van een creditcard. Een veel betere manier om te bestellen? In de nabije toekomst zal de auto zelf u helpen bij de aankoop.

Uw Audi A5 of Chevy Malibu begrijpt uw ​​omgeving en weet waar u zich bevindt. Dus als u de drive-thru gebruikt, zal de auto tijdens het uitchecken de transactie veilig verzenden, geen portemonnee nodig.

Dat is de trend die begon met een telematicaplatform genaamd FordPass in 2016, maar er zijn tekenen dat het nog veel verder zou kunnen evolueren. FordPass is een app en een platform - chauffeurs kunnen het gebruiken om naar een open parkeerplaats te zoeken en vervolgens voor de transactie te betalen.

Een andere trend is echter om het concept van een mobiele automaker-app te overtroeven.

Omdat stemassistenten zoals Alexa aan populariteit winnen, is het minder nodig om je telefoon te veranderen in een almachtige gadget voor het regelen van alles in het leven, zowel binnen als buiten auto's, maar ook thuis en op het werk..

In de nabije toekomst is het logisch om uw auto meer als een telefoon te laten werken.

De mobiele verbindingen zijn al beschikbaar - GM introduceerde 4G in vele modellen een aantal jaren geleden, en ook Audi. Touchscreen-displays laten al zien wat er op je telefoon staat, met Apple CarPlay of Android Auto.

Een toekomst zonder telefoons?

De vraag is waarom de telefoon zelfs nodig is als je rijdt. (Overigens lost dit ook het afleidende rijprobleem volledig op omdat bestuurders hun telefoon helemaal niet mee hoeven te nemen.)

Het touchscreen in een auto laat je betalen voor de drive-through-bestelling, parkeerplaatsen, vliegtickets en alles daartussenin.

Via een veilige, gecodeerde verbinding kon het voertuig gebruik maken van het kiosksysteem dat verkrijgbaar is bij fastfoodrestaurants, de parkeergarage en Expedia om reisarrangementen te maken. Bestuurders kunnen het touchscreen gebruiken of communiceren met een voicebot die ingebouwd is (of zelfs is aangepast voor de auto).

Er zijn geen problemen met opslag - je draagbare “apparaat” wordt de hele auto. Automakers kunnen ervoor zorgen dat de verbinding veilig is, zeer bruikbaar tijdens het rijden of geparkeerd, en er is een bijkomend voordeel van samenwerking met bekende merken om de transactie te vergemakkelijken.

In termen van nadelen zijn er slechts een paar. Zodra we een auto als een telefoon gaan gebruiken, hebben we de telefoon niet nodig - in ieder geval niet voordat we de auto hebben verlaten.

Maar als stemassistenten en touchscreens op grotere schaal beschikbaar worden, wordt het idee om altijd een telefoon rond te dragen overbodig. We kunnen thuis praten met bots of een echte desktop of laptop gebruiken.

Waarschijnlijker is dat de functionaliteit van een auto zou vergroten wat we met onze telefoons doen, of ons uiteindelijk zou kunnen afleiden ze zo vaak te gebruiken, wat het grootste voordeel is van alle.

En er zijn enkele problemen met betrekking tot de interface-verschillen tussen een Jaguar, een Ford en een Audi. Als u een auto huurt, krijgt u een geheel nieuwe manier te zien om een ​​hamburger te bestellen. Dat is echter van ondergeschikt belang - de meesten van ons houden zich lange tijd aan dezelfde auto vast. Uiteindelijk wegen de voordelen om onze ogen op de weg te houden zwaarder dan de geringste irritaties.

Op de weg is de technische blik van TechRadar op de futuristische technologie in de heetste auto's van vandaag. John Brandon, een journalist die al twaalf jaar over auto's schrijft, zet wekelijks een nieuwe auto en geavanceerde technologie op de proef. Eén doel: ontdekken welke nieuwe technologieën ons volledig zullen leiden bestuurderloze auto's.

  • De volgende stap: lees onze Garmin Drive 51 LMT-S satellietnavigatie