Van lichaamsdelen tot vliegtuigvleugels, er gaat amper een week voorbij zonder te horen dat er iets nieuws is gemaakt op een 3D-printer, maar dit is misschien wel een van de meest ambitieuze projecten ooit.

De Pi-Top is gedetailleerd in een Reddit-bericht van het in Londen gevestigde team erachter en is een full-sized 3D-geprinte laptop met een Raspberry Pi-microcomputer in de hoes. Het wordt compleet geleverd met een geïntegreerd trackpad, poorten en 13,3-inch TFT LCD-monitor (1366 x 768).

Het prototype werd in drie afzonderlijke delen afgedrukt met behulp van een Rostock Max V2-printer met een PLA 1,75 mm-spuitmond met een snelheid van 70 mm per seconde, een proces dat ongeveer 160 uur duurde.

Kookcursus

Een prestatie op zich, het ultieme doel van het Pi-Top-team is om je prestatie te repliceren door je eigen componenten 3D te printen of een van de vooraf samengestelde kits te gebruiken, die binnenkort naar Kickstarter gaan - en een flink stuk vrije tijd.

Als zodanig wordt de Pi-Top gepicked als zowel een betaalbare computer (toezeggingen moeten nog worden bevestigd) en een manier om te leren hoe je 3D kunt printen, bedrukte printplaten kunt ontwerpen en van begin tot eind producten kunt maken.

Het team is van plan gratis hardwareleslessen aan te bieden via zijn website na de lancering, mocht het zijn financieringsdoel bereiken, wat ook manieren bevat om te programmeren met het nieuwste Raspbian OS.

  • Waarom is Slice een Raspberry Pi-mediaspeler met een verschil?