Het idee van zelfrijdende auto's is allemaal goed en wel, maar wanneer kunnen we precies achter de ruimte komen waar het stuur zat? 2020, volgens de CEO van Nissan.

"Onze auto's zullen klaar zijn [tegen 2020]," zei Carlos Ghosn in een briefing met verslaggevers, zoals de Associated Press meldt. De omvang van hun zelfsturende capaciteiten zal afhangen van overheidsvoorschriften, voegde Ghosn eraan toe.

De baas van Nissan zegt dat jongere consumenten auto's willen die autonoom zijn, verbonden met internet en vriendelijk voor het milieu - dat zijn de doelen waaraan de fabrikant werkt met zijn modellen van de volgende generatie.

Blader eruit

Elektrische auto's staan ​​ook erg op de routekaart van Nissan, bevestigde Ghosn - het bedrijf produceert al de Nissan Leaf en is klaar om tegen elkaar op te gaan met Tesla in de markt voor elektrische auto's.

Om te beginnen zullen de zelfrijdende auto's van Nissan menselijke bestuurders helpen in plaats van ze te vervangen - zodat de voetpedalen niet op oudejaarsavond 2019 worden uitgerukt - en een volledig autonome auto nog steeds een eindje van de weg staat.

"[Een volledig zelfrijdende auto] is de auto van de toekomst", zei Ghosn. "Maar de consument is conservatiever, dat maakt ons voorzichtig." Als je de technologie zo snel mogelijk wilt proberen, markeer je agenda's voor 2020.

  • Zelfrijdende auto neemt eerste kust-tot-kust roadtrip