Ons is al enkele jaren beloofbare en opvouwbare schermen beloofd, maar een nieuw rapport uit Zuid-Korea suggereert dat ze misschien eindelijk in de buurt komen om werkelijkheid te worden.

"De industrie is van mening dat de commercialisering van opvouwbare smartphones mogelijk zal zijn in 2016," vertelde een Samsung-functionaris zakelijk Korea op een nogal zakelijke manier. In slechts 12 maanden zou je je smartphone kunnen oprollen om in je zak te stoppen.

Dat is een claim die we in het verleden meer dan eens hebben gehoord, maar zoals nieuwe smartphones zoals de LG G Flex 2 en Samsung S6 Edge bewijzen, is de technologie nu levensvatbaarder dan ooit.

Doorzichtige smartphones

Hetzelfde rapport biedt ook een update over transparante schermen. De technologie wordt al gebruikt in vliegtuigen, luxe auto's en ultramoderne billboards, en is ook onderweg naar smartphones en tablets.

"De ontwikkeling van weergavetechnologie die een virtuele ruimte op glas creëert, is al voltooid en er is zelfs een promotieprototype beschikbaar", zegt een officiële medewerker van LG. "Het zal echter enige tijd duren voordat het product wordt gecommercialiseerd als gevolg van massaproductie volgens de vraag en het stabiele aanbod."

Het idee om een ​​tablet te kunnen opvouwen, klinkt interessanter voor ons dan het zien van de stoep terwijl we langs sms'en lopen, maar beide technologieën zijn de moeite waard om bijgehouden te worden - ze zijn in de rij om iets buitengewoons aan te bieden in de vlaggenschepen van 2016 en daarna.