Mastercard heeft gezegd dat het verwacht dat elke betaalterminal in Europa contactloze betalingen in 2020 accepteert.

Mike Cowen, hoofd van Emerging Payments Products UK & I, sprak op Mastercard's Future of Payments-evenement in Londen en legde uit hoe het bedrijf streeft naar volledige contactloze acceptatie.

De betalingsgigant legt de wet vast en eist dat alle nieuwe betaalterminals die vanaf 2016 zijn uitgerold contactloze transacties moeten ondersteunen.

Tegen 2018 wordt aangenomen dat er 1 miljard betalingspunten zijn die NFC contactloze transacties in Europa ondersteunen, waardoor we een telefoon- of bankkaart kunnen tikken om voor goederen te betalen, wat leidt tot een totale acceptatie van de technologie tegen 2020.

De dop afkappen

Momenteel in het VK kunt u alleen betalen via contactloos voor transacties van £ 20 of minder. De pet wordt in september verhoogd naar £ 30, maar in andere landen is hij al behoorlijk wat hoger.

Met de toegenomen aanwezigheid van mobiele betalingen is er echter ruimte om verder te gaan dan de limiet met een niveau van authenticatie.

Als u bijvoorbeeld voor uw wekelijkse winkel betaalt, is de kans groot dat u de contactloze transactiepoort hebt overgeslagen, maar op uw telefoon tikt en uw vingerafdruk aan de lezer op de handset levert en uw betaling kan doorgaan. Je hoeft niet naar je kaart te zoeken en je pin in te hakken.

Wat betreft wanneer we de niet-geverifieerde pet misschien weer zien opkomen, is dat moeilijk te zeggen. "De pet wordt op bedrijfsniveau beheerd", zegt Johan Lindstrom, hoofd Digital Commerce, MasterCard Europe. "Veel mensen hebben er inspraak in.

"Er is druk vanuit consumenten die willen dat meer transacties worden gedaan met contactloze, maar er is ook druk vanuit fraude-teams die het risico willen verminderen."

Mastercard zei dat het was opgezet voor Android Pay, Samsung Pay en Apple Pay, dus zodra de services zijn ingeschakeld in Europa, kunt u betalen met uw telefoon.

  • De toekomst van contactloze betalingen kan zijn in uw netvlies, hartslag en aderen