Vorge nacht nieuws brak dat Facebook ingetrokken berichten verzonden door CEO Mark Zuckerberg en andere leidinggevenden uit inboxen van ontvangers, iets wat de gemiddelde persoon niet de bevoegdheid heeft om te doen.

Facebook vertelde TechCrunch, die e-mailmateriaal heeft waaruit blijkt dat berichten zijn verwijderd, dat het de berichten heeft ingetrokken "om de communicatie van onze kaderleden te beschermen" na de e-mailhack van Sony Pictures van 2014.

Omdat normale gebruikers de berichten niet kunnen annuleren en Facebook de ontvangers niet heeft laten weten dat het berichten uit hun Postvak IN wist, beschouwen velen het hele ding als een inbreuk op het vertrouwen van gebruikers..

Nu, in de nasleep van de speling, zegt Facebook dat het de komende maanden "een bredere functie voor het wissen van berichten" zal vrijgeven aan gebruikers.

"Dit kan even duren," zei Facebook vrijdag in een verklaring tegen TechCrunch over de onverkende functie. "En totdat deze functie gereed is, verwijderen we niet langer berichten van leidinggevenden. We hadden dit eerder moeten doen - en het spijt ons dat we dat niet hebben gedaan."

Verdwijnende daad

Facebook zegt dat het nog steeds de bijzonderheden van de unsend-functie uitwerkt, hoewel een optie is om een ​​expiration-timer op berichten te laten verschijnen, waardoor ze verdwijnen zodra de timer die door de verzender is ingesteld leeg is.

Facebook biedt momenteel zo'n timer in geheime gesprekken, een functie binnen Messenger die berichten codeert en gebruikers laat bepalen hoelang de berichten zichtbaar zijn voordat ze verdwijnen.

Maar om deze verdwijnende gesprekken te hebben, moeten gebruikers de optie Secret selecteren in Messenger. De gesprekken waarin Facebook verwijderde berichten zonden door Zuckerberg en andere executives 'vonden plaats in de normale Messenger-modus.

Het valt nog te bezien hoe de nieuwe onverkende functie zal werken, maar de timing van de onthulde berichten-onthulling kan niet erger zijn voor Facebook.

Het bedrijf staat al onder vuur vanwege het gegevensschandaal van Cambridge Analytica en onthulde deze week dat informatie van 87 miljoen gebruikers mogelijk niet correct door de onderneming is verkregen. Zuckerberg moet komende week voor Amerikaanse wetgevers getuigen over hoe Facebook de privacy van gebruikers beschermt.

In tegenstelling tot de berichten van leidinggevenden, zal het onderzoek dat Facebook ondergaat, niet snel verdwijnen.

  • Facebook laat je nu apps van derden loskoppelen