Het lijkt erop dat HTC een van zijn concept-telefoons naar de allerbeste tijd promoot, omdat volgens berichten de telefoonfabrikant een nieuwe vlaggenschip-telefoon, de HTC U, zal uitbrengen met een unieke besturingsmethode dit voorjaar.

Eerder de codenaam 'HTC Ocean', is de opvallende functie van de HTC U een aanraakgevoelig frame, ter vervanging van standaardknoppen en volumeknoppen met contextueel knijpen en verschuiven van de zijkanten van de handset, volgens vertrouwde leaker Evan Blass, via VentureBeat.

De telefoon is bedoeld om deel te nemen aan HTC's recente assortiment van andere U-merktelefoons, zoals de HTC U Play en HTC U Ultra.

Dit rapport sluit aan bij een andere van Blass 'lekken van eerder dit jaar, met een video van de veronderstelde HTC U en zijn innovatieve controleschema.

Ken je de HTC Ocean nog? (https://t.co/q5ghm3vQ8Z) pic.twitter.com/GtpqowETjMJanuary 8, 2017

Het lek komt ook overeen met een andere reeks van uncoverings van HTC van vorig jaar (ook geleverd door Blass) met de toenmalige HTC Ocean en zijn "Sense Touch" -mogelijkheden, waardoor we iets meer inzicht hebben in hoe de gewoon-over-knoploze telefoon exploiteert.

Meer coole HTC-dingen hier (inclusief de tablet die @evleaks lanceerde): https://t.co/S3WaZkeog9 Bekijk het voordat het wordt getrokken! pic.twitter.com/YJwmZb0SjeSeptember 20, 2016

Vanuit technisch oogpunt zou de 5,5-inch HTC U naar verwachting de Sense 9-gebruikersinterface van HTC, een Snapdragon 835-processor, microSD-compatibiliteit, interne opslagcapaciteit van maximaal 64 GB of 128 GB, een 12 megapixel-camera aan de achterzijde en een 16-megapixel-front dragen Camera met camera.

Zoals alle lekken zonder officiële formulering, is het het beste om dit nieuws met een gezonde scepsis te nemen, maar gezien het record en de specificiteit van Blass, zouden we niet verbaasd zijn als we meer van de HTC U midden tot eind april zien, wanneer de telefoon is zal naar verwachting worden onthuld.

  • De Samsung Galaxy S8 lanceringsevenement is morgen!

De beste HTC U Play-deals van vandaag

?Contract DealsSim Gratis24 maandenHTC U Play (zwart)Gratis vooraf £ 42,99 / maandOnbeperkt minsOnbeperkt teksten15GB dataViewat Carphone WarehouseWe controleren dagelijks meer dan 130 miljoen producten voor de beste prijzen