Als je naar Santa hebt geschreven met de vraag om de Beatles-catalogus terug te laten komen op een streaming muziekdienst deze kerst, dan moet je je het afgelopen jaar heel goed hebben gedragen: Billboard meldt dat de Fab Four-nummers inderdaad beschikbaar zullen zijn om te streamen als van kerstavond.

De band uit Liverpool staat bekend om hun terughoudendheid om deel te nemen aan de digitale muziekrevolutie - het duurde vele jaren voordat hun muziek op iTunes verscheen in een downloadbaar formaat - maar het lijkt erop dat de overgebleven leden nu hebben besloten mee te doen aan de streamingrevolutie.

De bronnen van Billboard geven aan dat alle grote streamingdiensten overeenkomsten met The Beatles zullen aankondigen, hoewel er sprake is van een exclusieve periode van zes maanden voor een van hen. Misschien gaat Apple de legendarische outfit gebruiken om het abonnementsnummer van Apple Music te verhogen?

Er zal een antwoord zijn

Natuurlijk hebben Paul en Ringo en de families van John en George niet per se het geld nodig, maar als je toch Hey Jude aan het einde van je Deezer-afspeellijst wilt houden, moet je wat extra fizz toevoegen aan je kerst- en nieuwjaarsfeesten.

En de overgebleven streaming muziekservices zullen hopen dat de muziek van The Beatles helpt om hun winstmarges te vergroten: Rdio sluit zijn deuren volgende week na het niet aantrekken van genoeg abonnees.

Het is nog steeds een gerucht in deze fase, maar we houden onze oren volgende week op de hoogte en laten je weten of we iets horen dat op afstand klinkt zoals Lucy In The Sky With Diamonds. In de tussentijd zou je misschien kunnen overwegen om een ​​door de Beatles gekte geliefde een Spotify Premium-abonnement voor Kerstmis te geven.

  • Nieuwe muziekstreamingservice kost de helft van wat Spotify doet

Via 9to5Mac