De geruchten over de HTC-smartwatch doen nu al meer dan een jaar de ronde, maar we wachten nog steeds op wat echte hardware of zelfs een coherente, draagbare apparaatstrategie van het Taiwanese bedrijf.

De HTC Grip fitness-tracker werd aangekondigd en vervolgens ingeblikt voordat hij eindelijk - in een iets andere vorm - in de Healthbox-bundel met apparaten kwam die in samenwerking met Under Armour werd uitgebracht..

Nu stijgt het aantal HTC-smartwatchgeruchten weer, en een tweet van de bekende seriële tipster Evan Blass (ook bekend als @evleaks) zegt dat de wearable in april uit zal zijn, waarschijnlijk met Android Wear.

Geen tijd meer

Een verkoopdatum van april zou passen bij een aankondiging van de lancering op het Mobile World Congress in februari - we zullen rapporteren vanaf de grootste smartphone-beurs van het jaar en alles doorgeven wat HTC te zeggen heeft.

We verwachten ook dat HTC tegelijkertijd met zijn nieuwe One M10-smartphone pronkt, en met de Vive VR-headset die later dit jaar te koop is, wil het bedrijf zijn eieren graag in zoveel mogelijk manden doen om relevant te blijven in een snel veranderend gadgetlandschap.

Laten we hopen dat de eerste echte HTC-smartwatch het wachten waard is: de tweede generatie Android Wear-uurwerken waren veel indrukwekkender dan de eerste, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.

  • Bekijk de beste Android Wear-apps van het moment

Via TalkAndroid