Microsoft is begonnen met het sturen van uitnodigingen naar sommige OneDrive-gebruikers door hen een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal aan te bieden.

Dat is inderdaad een vrij slimme freebie, maar het is in feite een follow-up van een belofte die Redmond eind vorig jaar deed, toen het bedrijf de basishoeveelheid gratis opslagruimte op OneDrive van 15 GB naar 5 GB sneed (hoewel na een behoorlijk grote terugslag, een optie om dit te vermijden is later toegevoegd, als je een weblink hebt bezocht) en ditched onbeperkte opslagruimte voor Office 365-gebruikers die het blijkbaar hebben misbruikt.

Hoe dan ook, toen Microsoft deze stap aankondigde, beloofde het ook dat het het gratis Office 365-abonnement zou aanbieden als een zoetmiddel, en natuurlijk is het bedrijf trouw gebleven aan zijn woord. Hoewel het aanbod ogenschijnlijk lijkt op degenen die dicht bij de nieuwe opslaglimiet staan ​​of zijn gestopt, dankzij de wijzigingen (als ze voorbij zijn, hebben ze een goedvader van het jaar om hun bestanden terug te brengen tot onder die nieuwe limiet).

Uitnodigingen beginnen deze mensen te ontdekken, en inderdaad was deze aanbieding mogelijk al beschikbaar voor sommigen die de upgrade-sectie van hun OneDrive-account de afgelopen maand hadden uitgecheckt, zoals Neowin rapporteert.

Merk op dat met het abonnement van het gratis jaar op Office 365, je 1TB aan OneDrive-opslag krijgt (en verder dat je een creditcard nodig hebt om je aan te melden voor het aanbod - als je alleen een gratis jaar wilt, vergeet dan niet om automatische verlenging uitschakelen, anders zou u in de toekomst geld kunnen ophoesten).

Het abonnement op Office 365 Personal (plus 1 TB OneDrive-opslag) loopt normaal gesproken £ 60 per jaar, of £ 5,99 per maand ($ 70 per jaar of $ 6,99 per maand in de VS).

  • Bekijk ook: Microsoft Office 2016 versus Office 365 versus Office Online