Als u de trotse eigenaar bent van een Windows Mixed Reality-headset, hebben we goed nieuws voor u. Valve heeft aangekondigd dat je nu de virtual reality-headsets kunt gebruiken om VR-games in Steam te spelen.

Wat nog beter nieuws is, is dat op dit moment de benodigde software volledig gratis wordt aangeboden als een voorbeeld van een vroege toegang.

De reden dat het een preview in plaats van een volledige lancering is, is dat er nog steeds bugs zijn die moeten worden uitgeoefend en Microsoft wil de Steam Community betrekken bij het identificeren van de problemen voor een volledige lancering:

“Windows Mixed Reality for SteamVR is momenteel gericht op consumenten die als eerste willen zijn om hun Steam-titels op Windows Mixed Reality uit te proberen. Er zijn enkele bekende prestatie- en ervaringsproblemen die we actief aanpakken. Vroege feedback helpt nieuwe problemen met een breed scala aan inhoud te ontdekken. "

  • De beste gratis te spelen Steam-games 2017

Begint gratis, blijft gratis

Het bericht gaat verder: “We willen graag uw feedback verzamelen tijdens deze vroege toegangsrelease om de volledige release van Windows Mixed Reality voor SteamVR tot een geweldig succes te maken. Als u tijdens Early Access problemen tegenkomt, kunt u feedback geven via de Windows Feedback Hub of via de Community Hub hier op Steam.”

Als u liever niet betrokken bent bij het testen, of als u uw Mixed Reality-headset nog niet hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Valve heeft verklaard dat de software vrij zal blijven nadat deze correct is gestart.

Gezien de enorme hoeveelheden Windows Mixed Reality-headsets momenteel op de markt komen, zal het interessant zijn om te zien welk effect deze integratie heeft op het aantal gebruikers dat VR-gaming gebruikt.

  • Wil je zeker weten dat je altijd de beste Steam Deals krijgt? Uitchecken: Stoomverkoop en deals - krijg de beste games in Black Friday en Winter Sales