Als je de voortgang van GoPro's Omni VR-camera hebt bijgehouden, wil je weten dat het tuig nu kan worden gereserveerd - als je het geld hebt om te klappen. De Omni kost £ 499,99,99 in het VK en $ 4 999,99 in de VS..

Die hoge prijs is niet zo verrassend, gezien het feit dat je zes Hero4 Black-camera's in het frame hebt gepakt voor het vastleggen van 360-graden video in realtime. Het tuig kan worden aangedreven met behulp van de ingebouwde batterijen of een externe voeding.

Tegelijkertijd heeft GoPro een speciaal platform geopend voor het delen en bekijken van VR-inhoud - er zijn iOS- en Android-apps en een webportal, zodat je snel je films voor een publiek kunt krijgen (als je niet wilt om YouTube te gebruiken).

Inbegrepen in de doos

Pixelniveau-synchronisatie zorgt voor een soepele, sferische video-uitvoer en u kunt de gebundelde Kolor-software gebruiken om uw inhoud van camera naar doelgroep te krijgen. Het maximale opnameformaat is 8K sferische resolutie (7940 x 3970 pixels) bij 30 frames per seconde.

Je krijgt ook zes 32 GB microSD-kaarten, een stevige waterdichte draagtas, een slimme afstandsbediening, een batterijlader en een zevenpoort USB-hub voor je geld. Wil je gewoon het tuig zonder de camera's? Dat is £ 1.299,99 of US $ 1,499,99.

Hoewel de Omni een grote stap voorwaarts is op iets als de Gear 360, moeten de extra mogelijkheden overeenkomen met de extra prijs. Als je iets nog duurder wilt, probeer dan de GoPro Odyssey. Tot nu toe heeft het bedrijf niet bekendgemaakt wanneer de Omni-pre-orders worden verzonden.

  • Laat staan ​​de virtuele realiteit, waar is de GoPro-drone?

Dit is ons overzicht van de beste VR-headsets:

Via Gizmag