Apple HomeKit belooft de smarthome-ervaring te leveren waarvan we alleen maar dromen, sinds Disney ons in de jaren '60 introduceerde in het huis van de toekomst.

Het Cupertino-ontwikkelde platform integreert Internet of Things-apparaten zoals slimme thermometers, lampen en zelfs hondenkommen met de telefoons, tablets en pc's die we op alle uren van de dag op ons hebben..

Fast-forward naar vandaag toen een smarthome-bedrijf genaamd Nanoleaf zijn nieuwste product, de Smarter Kit, introduceerde op crowdfunding-site IndieGoGo.

Het product is in wezen een spin-off van de Philips Hue lightbulbs, een ander apparaat met HomeKit, maar onderscheidt zich door ingebouwde spraakherkenning.

Commando's die op de crowdfunding-pagina van het product worden vermeld, omvatten het alledaagse "in-en uitschakelen van de verlichting" tot iets specifieker: "maak de woonkamer het lichtst."

De functie die de meeste aandacht krijgt, is echter de mogelijkheid van de Smarter Kit om aangepaste opdrachten te leren. Enkele voorbeelden die Nanoleaf geeft, zijn "Honing, ik ben thuis", wat de lichten op 50% zet, en de beruchte "Netflix and chill" die de lichten naar 1% doven, wat volgens Nanoleaf "net genoeg is om te zien wat is goed."

Seksuele toespelingen terzijde, mocht het apparaat geld ontvangen, dan brengt de Smarter Kit ons een stap dichter bij het smarthome waar we de laatste vijf decennia over piekeren.

  • Het gerucht gaat dat de nieuwe Apple TV HomeKit-besturing ook heeft ingebakken.