Er is weer een enorme SSD op de wereld losgelaten, en hoewel hij niet zo groot is als Seagate's 60TB SSD-station, die vorige zomer werd onthuld, komt deze inspanning van Viking op een geweldige 50TB uit - en wordt nu verzonden (terwijl Seagate's aanbod is nog niet).

De nieuwe UHC-Silo SSD van Viking is een 3,5-inch schijf met een SAS-interface (Serial Attached SCSI), zoals het geval is met de Seagate SSD, en zal ook gericht zijn op datacenter- en bedrijfsgebruik - met een exorbitant prijskaartje.

Dat gezegd hebbende, prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, ondanks het feit dat het bedrijf erop staat dat deze schijven vanaf vandaag beschikbaar zijn voor verzending, zoals vermeld.

Hoewel dit soort mammoet SSD's op dit moment niet ver binnen het bereik van consumenten zijn, heeft de ontwikkeling van deze schijven met grote capaciteit een doorsijpelingseffect en geeft het ons een voorproefje van wat we kunnen verwachten op het gebied van grotere mainstream-aanbiedingen voor de toekomst.

  • Uw pc upgraden? Begin met een AMD Vega grafische kaart

Macht die SSD nipt

Viking (een onderdeel van Sanmina Corporation) heeft ook een 25TB-model en deze Silo SSD's zijn gebouwd met het oog op energie-efficiëntie. Ze hebben een niet-actief energieverbruik van minder dan 10 W en een actief stroomverbruik van 16 W.

Viking claims: “Datacenters die willen overstappen op een plug-and-play UHC-Silo SSD kunnen kostenbesparingen realiseren in stroom, ruimte en koeling tot wel 80% per terabyte.”

De Silo SSD's maken gebruik van Planar MLC NAND en bieden geclaimde aanhoudende lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 500MB / s en 350MB / s, en aanhoudende willekeurige lees- en schrijfprestaties van respectievelijk 60.000 IOPS en 10.000 IOPS.

En er is voldoende ruimte op het 50TB-model om ongeveer 10.600 dvd's op te slaan.

Verder kijkend, beweert Samsung dat het in 2020 een 100TB SSD beschikbaar zal hebben.

Via: PC Gamer

  • Ze hebben geen 50TB aan SSD-opslag, maar dit zijn de beste laptops