Wat is beter dan een touchscreen op een smartphone? Twee natuurlijk! En dat is precies wat de nieuw gelanceerde YotaPhone 2 biedt.

We zagen dit apparaat voor het eerst op MWC 2015 in februari, maar het heeft de Russische firma meer dan acht maanden gekost om de handset uit de deur te krijgen.

Op de voorzijde van dit unieke apparaat staat een relatief standaard 5-inch full-HD AMOLED-scherm, maar u draait het om en u vindt altijd een 4,7-inch E-Ink-scherm, beide beschermd door Gorilla Glass 3.

Beide zijn volledige aanraakschermen, wat een vooruitgang is ten opzichte van de originele Yotaphone, die alleen een aanraakgevoelige strip had aan de basis van zijn E-Ink-display, en je hebt zelfs toegang tot de volledige Android-interface op de laagvermogen, zwart en wit achterzijde.

Draai de andere sceen

In termen van de andere functies wordt de Yotaphone 2 geleverd met een 2,2-GHz Snapdragon 800-processor, 2 GB RAM, 32 GB interne opslag, 4G-connectiviteit, 8 MP-camera aan de achterkant en 2,1 MP front snapper.

De Snapdragon 800-processor is een beetje oud en is vervangen door de 801- en 805-chips van Qualcomm en er is geen microSD-sleuf om op de interne ruimte te bouwen.

Yota Devices beweert dat in de leesmodus op het E-Ink-display je maximaal vijf dagen goed bent voor een single, terwijl de speciale YotaEngery-modus tot 8,5 uur werking belooft vanaf de laatste 15% van de batterij.

De Yotaphone 2 wordt te koop aangeboden in meer dan 20 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, op 4 december geprijsd op £ 555 (€ 699, ongeveer $ 870, AU $ 1020), aankomend in Asia Pacific en China tijdens het eerste kwartaal van 2015, en daarna in de VS, Canada en het Latijn Amerika later in het kwartaal.

  • Bekijk onze uitgebreide hands on: Yotaphone 2 recensie, die zeer binnenkort zal worden geüpdatet naar een volledige recensie.