De Yotaphone 3 was zo goed als dood - totdat we vorige maand een bericht op Instagram zagen, wat ons een vluchtige indruk gaf dat het nog steeds in de maak is - en nu heeft het Russische bedrijf een plagerige boodschap op zijn eigen website geplaatst.

Gespot door de mensen bij GSMArena, de Yotaphone-site leest eenvoudig (vertaald uit het Russisch) "Tot ziens. De opening van de pre-order deze zomer."

Dat zegt niet veel, maar de tekst is meer dan een afbeelding die het silhouet van een telefoon laat zien - wat zeker de langverwachte Yotaphone 3 moet zijn.

Dubbel probleem, nogmaals

We hebben de afbeelding opgeklaard (zie de onderstaande afbeelding) en het toont duidelijk een camera in de bovenhoek van de rechtse telefoon, en wat lijkt op volume en stroom / vergrendelingstoetsen aan de zijkant van de handset.

Die toetsen zijn links van de handset gespiegeld, wat suggereert dat we naar voren en naar achteren kijken en dat beide kanten een scherm lijken te hebben.

Logisch, want het unieke verkoopargument van Yotaphone is de opstelling met twee schermen, met een kleurendisplay vooraan en een batterijvriendelijk E-Ink-aanbod aan de achterkant.

De originele Yotaphone was een stevige proof of concept met een vreemde plaatsing van de achterste camera en een beperkte functieset, terwijl de Yotaphone 2 een stijlvoller ontwerp, grotere schermen en meer functionaliteit had.

We spraken met Yotaphone over zijn volgende apparaat en een woordvoerder vertelde ons dat het "bedrijf werkt aan de derde generatie Yotaphone en dat een ideale belichaming van dit apparaat het belangrijkste doel voor ons is op dit moment.

"Daarom zijn we op dit moment niet bezig met de ontwikkeling van andere apparaten. Het ontwikkelen van een nieuw apparaat is een moeilijke taak en helaas duurt dit lang."

Geruchten wijzen erop dat het bedrijf er misschien naar op zoek is om de Yotaphone 3 tegen een lagere prijs aan te bieden, zodat specificaties en ontwerp kunnen worden teruggedraaid om dit te bereiken, maar details zijn nog steeds erg in de lucht.

  • De lange weg naar de Yotaphone 3