Fotocredit: Josiah Bondy

Enkele van de meest verrassende functies zijn auto's die je een beetje sprakeloos kunnen maken. De Ford Focus kan zelfstandig een parallelle parkeerplek in. Je kunt een Tesla Model S vanuit je garage oproepen met een klik op een knop. En, in een recente test van een Chevy Equinox uit 2018, kun je zelfs een burger en friet van Applebee of een koffie van Dunkin 'Donuts bestellen.

In sommige opzichten zou je kunnen denken - hoe heb ik dit gemist?

De nieuwe functie in de Equinox maakt deel uit van de marktplaats, die een beetje klinkt als een poging om samen te werken met grote merken en je aan te moedigen dingen te kopen. (Want uiteindelijk is dat precies waar het allemaal over gaat, ook al is dat niet per se slecht.)

Als u het 7-inch aanraakscherm gebruikt en een draadloze service via 4G LTE gebruikt, kunt u uw account synchroniseren met Applebee's, Dunkin 'Donuts en andere merken.

Snellere bestellingen

Het installeren duurt enkele minuten. U moet eerst uw accountgegevens in de auto invoeren en vervolgens synchroniseren met de Marketplace door een e-mail te sturen om uw account te bevestigen. Bij een test waarbij een paar donuts en koffie werden gekocht, duurde het hele proces maar een paar minuten, hoewel we onze bestelling niet konden aanpassen. Voor Applebee's konden we alleen kiezen uit populaire curbside-menuopties. (Gelukkig heeft een van hen een burger en friet.) De bedoeling is dat iemand anders in de auto de bestelling plaatst op een manier die waarschijnlijk sneller is dan met uw telefoon in te loggen.

“Als een bestuurder interactie wil hebben met een verkoper in Marketplace, wordt hen gevraagd om hun verkopersaccount te koppelen aan Marketplace,” vertelt Rick Ruskin, hoofd van de business line, GM Marketplace, Global Connected Customer Experience. “We sturen ze een e-mail met een gemakkelijk stap voor stap proces om te linken. De sleutel tot koppelen is dat het buiten de auto gebeurt. Nadat de gebruiker is gekoppeld, ziet hij zijn accountvoorkeuren, recente en favoriete bestellingen, betalingsmethoden enzovoort in Marketplace.”

Afbeelding 1 van 4

Afbeelding 2 van 4

Afbeelding 3 van 4

Afbeelding 4 van 4

Foto's: Josiah Bondy

In de praktijk is bestellen vanuit een auto geen grote stap voorwaarts, omdat u deze taken kunt uitvoeren op een iPad of uw telefoon. Ruskin zei echter dat het doel is om het gebruik van de telefoon te minimaliseren.

“Ons doel is telefoons uit de handen van bestuurders te krijgen,” hij zegt. “Er is geen goede tijd om een ​​telefoon te gebruiken voor interacties van transacties tijdens het rijden. Toch weten we dat bestuurders op hun schijven meer productief willen zijn. Marketplace is vanaf het begin zo eenvoudig ontworpen als het wijzigen van het station op uw radio of het bedienen van het HVAC-systeem.”

Echt slim

Wat mij het meest interesseert, is het idee dat de auto veel ruimtelijker en geografisch bewuster is als je rondrijdt. Wanneer auto's u kunnen waarschuwen op een manier die niet opdringerig is voor een deal die precies is wat u op dat moment nodig heeft, is dit logischer dan uw telefoon, omdat u toch niet naar de gadget hoeft te kijken..

Stel je voor dat je binnenkomt als een nieuw deel van de stad en Marketplace waarschuwt je voor de plek waar iedereen bestelt, en stelt zelfs de beste maaltijd voor. Of een kortingsbon aanbieden die beter is dan alles wat u normaal op uw telefoon ziet, misschien als een extraatje om een ​​gloednieuwe auto te bezitten. (De Equinox begint bij $ 23.580 - ongeveer £ 18.000, AU $ 33.000 - maar ik raad ten zeerste het 2.0-liter turbo-model aan voor $ 30.295 - ongeveer £ 23.000, AU $ 43.000.)

En we hebben het nog niet eens over AI gehad. Misschien weet de auto wat we willen voordat we onze bestemming bereiken, op basis van eerdere koopgewoonten, en de bestelling plaatsen (met onze toestemming om dat te doen). Ik hou van het idee van een echte 'slimme auto' die weet waar we de voorkeur aan geven en die het werk voor ons doet, een dinerreservering wijzigt, bijvoorbeeld als het weet dat we vertraging hebben.

Afbeelding 1 van 4

Afbeelding 2 van 4

Afbeelding 3 van 4

Afbeelding 4 van 4

Foto's: Josiah Bondy

Al deze extraatjes zullen handig zijn voor het gemak, maar ze zijn ook een veiligheidsvoordeel, want we kunnen focussen op het rijden met de zoon en praten met vrienden. “John, ik heb je omgeleid naar een ander restaurant dat een betere deal heeft voor steaks, is dat goed??” is een vraag die ooit erg nuttig zal zijn.

En dit is een onderscheidende factor voor het automerk in vergelijking met Google en Apple. De telematica - je snelheid, de navigatie, hoe je rijdt, of je moe bent of niet - kan allemaal worden ingevoerd in een AI op auto's om te helpen met meer dan alleen het bestellen van eten of het opzoeken van de openingstijden.

Dat gezegd hebbende, de donuts waren fantastisch.

Op de weg is de technische blik van TechRadar op de futuristische technologie in de heetste auto's van vandaag. John Brandon, een journalist die al twaalf jaar over auto's schrijft, zet wekelijks een nieuwe auto en geavanceerde technologie op de proef. Eén doel: ontdekken welke nieuwe technologieën ons volledig zullen leiden bestuurderloze auto's.