Executive sedans zijn ontworpen voor extreme weelde. BMW stuurde onlangs een radioradar van 750i, die belde met een prijskaartje van $ 130.000 (meer dan 80.000 pond op vergelijkbare wijze geconfigureerd of beginnend bij AU $ 306.692) om te herzien.

Het grootste hoogtepunt van de auto was het zitplaatspakket voor de executive lounge, dat de achterbank praktisch omvormde tot een mobiele lounge, compleet met een achterover leunend zijzitje aan de passagierszijde, entertainment op de achterbank (RSE) en massagestoelen achteraan.

Het entertainmentsysteem op de achterbank bestond uit een paar 9.2-inch LCD-schermen met een Blu-ray-speler, USB-ingang, Miracast-connectiviteit en HDMI-ingang. Ik heb de Blu-ray-speler snel genegeerd, want het omgaan met een stel schijven in een auto is vervelend.

De USB-ingang kan MKV-filmbestanden van een USB-stick afspelen, maar als je een techneus bent zoals ik, is dit niet hardcore genoeg. Dat brengt me bij Miracast, die ik heel graag wilde testen.

Jammer genoeg heeft Google de officiële Miracast-ondersteuning verwijderd van Android 6.0, dus moest ik mijn Nexus 6 rooten en het build.prop-bestand aanpassen om het in te schakelen. Het werkte en ik kon mijn telefoonscherm spiegelen naar de twee RSE- en infotainment-display aan de voorzijde.

Mijn volgende test was om mijn Dell XPS 13 (Skylake) -laptop te gebruiken voor het ultieme productiviteitssysteem in de auto. Het doel was om Miracast en HDMI te gebruiken om de Windows 10-desktop uit te breiden naar de RSE-schermen en drievoudige monitoren te hebben. Helaas is het plan mislukt, niet voor BMW's fout, het was van Dell.

De Broadcom 802.11ac Wi-Fi-adapter die Dell installeert in al zijn 13-inch Ultrabook, koppelt niet met Miracast. Het zou het display detecteren, maar had problemen met het voltooien van de verbinding. In plaats van de draadloze kaart uit te wisselen, lijkt het onmogelijk om het scherm draadloos aan te sluiten.

Na het opgeven van mijn ambitieuze drievoudige displayambities in de auto, wilde ik iets meer dan het RSE-systeem biedt, maar gemakkelijk te verbergen. Dit bracht me bij de nieuwste Intel Compute Stick met een Cherrytrail Atom X5-8300-processor. Hij was klein genoeg om in de middenconsole te passen en energiezuinig om op stroom te werken die door de USB-poort van de Blu-ray-speler werd getrokken.

Om het aantal uitstekende dongles tot een minimum te beperken, koos ik een Logitech K830-pc-toetsenbord voor een thuisbioscoop en koppelde het met de Compute Stick via Bluetooth. Vanaf daar heb ik Steam en Age of Empires III geladen en de virtuele wereld belegerd vanaf de achterkant van de BMW.

Ik heb echter wel problemen ondervonden met de achterbank in de lounge-modus. Het 9,2-inch scherm was prima als de passagiersstoel vooraan in de normale, rechtopstaande positie was. In de loungestand beweegt de stoel van de voorpassagier zo ver mogelijk naar voren, zodat u achterover kunt leunen en ontspannen. Het scherm is echter aan de voorstoel bevestigd, dus het is alsof je een iPad op een salontafel vanuit een fauteuil probeert te bekijken en bedienen.

De oplossing was eenvoudig genoeg, ik moest gewoon de passagierszetel op de normale positie terugbrengen en bleef door een paar niveaus van de campagnemodus spelen. Omdat Age of Empires III vrij oud is, liep het prima met grafische instellingen van hoge kwaliteit in de eigen 720p-resolutie van de RSE.

Nu, als alleen BMW twee HDM-ingangen zou toevoegen voor onafhankelijke videobronnen op elk scherm, dus ik kon twee Compute Stick aansluiten en een skirmish-match in de auto hebben ...