Er zijn het hele jaar geruchten geweest dat Twitter een manier ontwikkelt waarop gebruikers dingen rechtstreeks van tweets kunnen kopen, en nu heeft het bedrijf het bevestigd.

Twitter Head of Commerce Nathan Hubbard vertelde Bloomberg dat Twitter nu de 'koop'-knop aan het testen is en bevestigde verschillende andere eerdere geruchten.

Dat omvat het nieuws dat Twitter samenwerkt met e-commercebedrijf Stripe om betalingen te verwerken, wat voor het eerst in januari werd gemeld.

Stripe bewaart de creditcardgegevens van gebruikers zodat ze met een paar klikken aankopen kunnen doen, aldus Hubbard.

Beroemdheden en rocksterren eerst

Bloomberg zegt dat de Twitter-knop 'Kopen' gedeeltelijk wordt ontwikkeld als reactie op druk van beleggers en deels om te laten zien dat tweets een directe invloed kunnen hebben op de aankoopbeslissingen van gebruikers..

Ze gebruiken de knop ook om te testen welke soorten tweets het meest effectief zijn om mensen dingen te laten kopen.

De functie zal echter niet voor iedereen gelijk worden uitgerold. Twitter begint met het geven van beroemdheden, muziekartiesten, non-profitorganisaties en merken die al invloedrijk zijn, waaronder mogelijk Pharrell en Burberry..

"We willen een brug slaan tussen een consument die iets wil en krijgt," zei Hubbard. "Gesprekken vinden elke seconde op Twitter plaats met artiesten en liefdadigheidsinstellingen en consumenten, en veel van die gesprekken leiden al tot transacties."

De Twitter-koopknop is nu aan het testen en het is onbekend wanneer deze zal worden uitgerold.

  • Wat heeft Twitter voor zin als het net Facebook is?