Kleinere Windows 8-apparaten komen de komende maanden aan. Hoe weten we? Nou, Microsoft zei net zoveel.

Tijdens de inkomstenaanroep van het derde kwartaal van 2013, CFO, sprak Peter Klein over de plannen van Microsoft om apparaten aan te bieden via haar OEM's die aantrekkelijkere prijzen halen naarmate het jaar vordert.

"Als onderdeel hiervan werken we ook nauw samen met OEM's aan een nieuwe reeks apparaten met een klein aanraakpunt, mogelijk gemaakt door Windows," zei hij. "Deze apparaten zullen concurrerende prijspunten hebben, deels mogelijk gemaakt door ons nieuwste OEM-aanbod dat speciaal is ontworpen voor deze kleinere apparaten, en zal in de komende maanden beschikbaar komen."

Klein had het niet over de eigen plannen van Microsoft om zelf kleinere, aanraakgevoelige apparaten te produceren, maar met de recente rapporten die zijn verschenen over een 7-inch Windows tablet-koken, is de kans groot dat we slechts een paar maanden verwijderd zijn van een kleinere Oppervlak raakt winkelschappen.

Oppervlak blijven sterk

Vorige maand heeft Microsoft de vereisten voor weergaveresolutie voor OEM's herzien, waarbij het aantal is gehaald van 1366 x 768 naar 1024 x 769, wat betekent dat een Windows 8-apparaat van 7 tot 8 inch met de juiste resolutie kan worden gebouwd.

Microsoft gaf tijdens het telefoongesprek snel toe dat het werd beïnvloed door de achteruitgang op de pc-markt, maar Klein zei ook dat het "bezig is om [zijn] aandeel in tablets te vergroten". Er zijn meer niches voor Microsoft om de tabletruimte in te vullen, dus we verwachten dat er binnenkort nieuwe modellen van formaat zullen komen.

We nemen nu klein tot 7 inch, maar hoe zit het met iets dat nog kleiner is, zoals bijvoorbeeld een horloge? Dat is waarschijnlijk een manier om vrij te geven, maar het doet geen pijn om te dromen.

Het bedrijf rapporteerde een omzetgroei met een gecorrigeerde US $ 18,8 miljard, hoewel de Windows-divisie vlak bleef. Het nettoresultaat bedroeg US $ 6,06 miljard.

Vooruitkijkend, sprak Klein over de release van Windows Blue, die hij zei: "Verder gaat het verder met de visie van Windows 8 en het reageren op feedback van klanten." Het bedrijf is ook van plan om de gebruikerservaring van Windows 8 te verbeteren, niet alleen Surface, maar ook naar een breed scala aan prijspunten in de toekomst.

De laatste helft van dit jaar zal ook concurrerend geprijsde Intel Bay Trail-gebaseerde producten brengen, aldus Microsoft.