Yahoo Mail is overspoeld met klachten van klanten die webserviceproblemen volgden die door het bedrijf werden toegeschreven aan een "hardwareprobleem".

Gebruikers van Yahoo Mail kunnen hun inbox maximaal drie dagen lang niet openen. Anderen beweren dat ze de service tot een week niet hebben kunnen gebruiken. De e-mailservice is maar liefst 280 klachten per uur ontvangen.

De problemen begonnen maandagavond, toen gebruikers problemen begonnen te ondervinden bij het inloggen in hun inbox, vanwege een probleem in een van Yahoo's datacenters. Yahoo bevestigde dit probleem voor het eerst op dinsdagmiddag en zei dat het ernaar streefde de toegang in enkele uren te herstellen. Tegen woensdag was Mail echter nog steeds beschikbaar voor sommige gebruikers.

"Gepland onderhoud"

Het aantal getroffen mensen is onduidelijk aangezien de woordvoerders van Yahoo terughoudend zijn om opmerkingen te maken. Afgaande op het niveau van activiteit op het e-mailforum van Yahoo, had het aantal duizenden kunnen zijn. In de discussie-sectie hebben honderden gebruikers gezegd dat ze twee tot drie dagen geen toegang tot e-mail hebben gehad.

Yahoo heeft ook gemengde berichten gestuurd over de reden voor de problemen. Hoewel het initiële probleem wordt neergezet als een "hardwareprobleem", zijn Yahoo-gebruikers sporadische kennisgevingen tegengekomen dat de website bezig is met gepland onderhoud.

Met meer dan 100 miljoen dagelijkse gebruikers en ongeveer 281 miljoen geregistreerde gebruikers is Mail een van de belangrijkste producten van Yahoo. Het is onlangs opnieuw ontworpen in oktober met een nieuwe interface vergelijkbaar met die van Gmail.

Volgens een recent rapport in AllThingsD heeft Yahoo het moeilijk gehad om zelfs zijn eigen werknemers Mail te laten gebruiken. CEO Marissa Meyer heeft gezegd dat Mail een van de belangrijkste dingen is die ze wil verbeteren om nieuwe gebruikers naar Yahoo te trekken.

  • Meer over de Yahoo-verontwaardiging