Wat was verdwenen, is nu terug, zoals Google vandaag heeft aangekondigd dat het spraakoproepen naar Hangouts brengt.

"Voor degenen onder u die de knoop doorgehakt hebben en gebruik maken van desktop-hangouts in Gmail, Google+ en de Chrome-extensie, hebben we luid en duidelijk gehoord dat u de mogelijkheid mist om vanuit Gmail te bellen, dus vandaag zijn we blij kondigen aan dat het terug is - en beter dan voorheen! " schreef Alex Wiesen, senior software engineer in een blogpost.

Oproepen naar de Verenigde Staten en Canada zijn gratis en internationale tarieven, zoals Wiesen beloofde, zijn 'super, super laag'. Het bedrijf heeft een internationale tariefcalculator die loopt als u wilt zien hoe laag super laag is.

Google had eerder beloofd de mogelijkheid om te bellen opnieuw op te nemen in Gmail, een functie die verloren ging toen iemand een upgrade uitvoerde naar de Hangouts-berichtenservice van Google Talk.

Holla bij een Hangout-update

Gebruikers hebben niet alleen de mogelijkheid om contacten te bellen vanuit Gmail: ze kunnen het ook via Google+ en via de Chrome-extensie doen.

Google heeft ook de mogelijkheid toegevoegd om meerdere telefoonnummers en video-deelnemers aan hetzelfde gesprek toe te voegen. En (zucht!) Gebruikers kunnen geluidseffecten zoals applaus of gelach spelen. We gebruiken ze graag als ons verstand plat valt. Het is een goede booster van het zelfvertrouwen.

Hoe dan ook, als u geen telefoonpictogram in Gmail of een menu-item 'Bel een telefoon' ziet in Google+ of de Chrome-extensie, hoeft u zich geen zorgen te maken. De service wordt de komende dagen uitgerold, schreef Wiesen.

"Hangouts is ontworpen om de toekomst van Google Voice te zijn", ging hij verder, dus houd het in de gaten voor meer updates. Hopelijk brengen die apps ondersteuning voor iOS- en Android Hangouts-apps, die in de aankondiging van vandaag niet zijn genoemd.

  • Je hebt gehoord van de HTC One met de Nexus-overlay, toch? Nee? Oh, nou ga dan op deze manier voor meer info.