Yahoo heeft Mike Kail ingehuurd om te dienen als CIO en SVP van Infrastructure. Kail verlaat zijn laatste rol als VP of Operations op Netflix.

Bij Yahoo is Kail verantwoordelijk voor de IT- en datacenteractiviteiten van Yahoo. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan CEO Marissa Mayer. Kail werkt al meer dan 23 jaar in IT-operaties, inclusief stints bij Attensity en Chumby Industries.

Vanaf 2011 tot aan het moment waarop hij zijn post verliet, beheerde Kail de klant- en enterprise-technologiediensten van Netflix. Hij hield toezicht op Unix-systemen en opslag, netwerktechniek, telecommunicatie, advertentietechnologie en database-architectuur, onder andere.

Recente vertrekken

Kail sluit zich aan bij een unit op C-niveau die het afgelopen jaar veel ontreddering heeft gekend. Zijn voorganger David Dibble en Media-hoofd Mickie Rosen verlieten het bedrijf in juli vorig jaar. Dibble bleef bij Yahoo als adviseur en behield zijn jaarsalaris van $ 650.000.

In januari werd Yahoo COO Henrique de Castro door Mayer ontslagen, een jaar nadat hij van Google was gepocheerd. Hij verdiende een ontslagvergoeding van $ 58 miljoen voor 15 maanden werk.

Kail's taken

Yahoo heeft zich onlangs gericht op het vervangen van Google als de standaard zoekmachine op Apple's iOS-apparaten. Sinds ze in 2012 bij het bedrijf kwam, heeft Mayer een mobiel team van meer dan 500 werknemers gebouwd en heeft het bedrijf ongeveer 30 overnames op mobiele telefoons gedaan. Yahoo heeft onlangs het bedrijf Flurry voor mobiel adverteren voor minimaal $ 300 miljoen overgenomen.

Mayer is ook van plan om video op te nemen in zijn specifieke nieuwsbranches, waaronder financiën en sport. Mayer zei in mei ook dat Yahoo zijn eigen originele video-inhoud in Netflix-stijl zou produceren.

Het zal niet allemaal mobiel en video zijn voor Kail. Hij zal er ook verantwoordelijk voor zijn dat Yahoo de veiligheid beter beheerst. In januari werden gebruikersgegevens van Yahoo email benaderd door hackers. Eerder dezelfde maand bleek dat Yahoo's advertentieservers malware aan honderdduizenden gebruikers verspreidden.

  • Zal Yahoo Amazon en Netflix vangen?