Yahoo kan die Verizon-acquisitie tegenwoordig in zijn hoofd hebben, maar het internetbedrijf vond blijkbaar de tijd om een ​​chatbot te bouwen die ontworpen was om de logistiek tussen familieleden te coördineren..

De gloednieuwe bot van Yahoo heet Captain. Het is een op tekst gebaseerd systeem dat herinneringen instelt en verzendt, maar ook winkeltabellen en takenlijsten bijwerkt zonder afzonderlijke applicaties te hoeven downloaden. Momenteel is Captain alleen beschikbaar in de VS..

Begin gewoon met 'Hallo' te sms'en naar 773-786. Captain stuurt instellingsinstructies en u kunt gezinsleden toevoegen aan uw chatgroep.

Van daaruit kunt u herinneringen maken, bijvoorbeeld voor een aanstaande tandartsafspraak, en een melding voor uzelf instellen en een bericht sturen naar degene die een afspraak heeft met de boormachine..

Jij en je gezinsleden kunnen ook boodschappenlijstjes bewerken - "Itemmelk toevoegen" of "Broodje verwijderen" zijn voorbeeldopdrachten - en iedereen heeft toegang tot de lijsten voor de volgende keer dat ze in de winkel zijn.

Yahoo heeft een uitgebreide lijst samengesteld met prompts die gebruikers kunnen sms'en naar Captain om herinneringen in te stellen, lijsten te bewerken en meer.

Kapitein in actie

We hebben chatbots zien komen en gaan van verschillende technische giganten, maar Yahoo's Captain is een beetje uit de lucht, aangezien het bedrijf, zoals we weten, mogelijk niet veel langer bestaat.

We vroegen Yahoo naar zijn langetermijnplannen voor Captain, inclusief of het de functies van de chatbot zal uitbreiden, meer chatbots vrijgeven en of het bedrijf van plan is om te nemen wat het van Captain leert en het op andere producten of services toepast.

"We zijn constant aan het herhalen," zei Shani Clark, Senior Director Product Management bij Yahoo, in een verklaring aan TechRadar. "We zijn altijd geïnteresseerd in gebruikersfeedback, die we gebruiken om ons aanbod te evolueren."

Hoewel Captain behulpzaam zou kunnen zijn bij het coördineren van de levens van drukke families, valt af te wachten of het een must-have-planningsoplossing wordt. Het formaat van de kapitein is eenvoudig, wat een voordeel zou kunnen zijn, maar een potentieel negatief punt is de aanwezigheid van advertenties.

Advertenties worden genoteerd in de servicevoorwaarden van Captain en hoewel Clark ons ​​vertelde dat de bot momenteel geen advertenties bevat, kan Yahoo deze in de toekomst gaan bekijken..

Als je Captain niet meer wilt gebruiken, heb je een paar opties om de service te beëindigen. U kunt een sms sturen naar 'Lid verwijderen [naam]' om geen groepsmeldingen meer te ontvangen. Je kunt ook 'stop' sms'en en Captain stuurt je geen nieuwe sms'jes meer, hoewel je een sms'je kunt sms'en om opnieuw berichten te ontvangen.

  • Wacht niet: bekijk de beste goedkope smartwatch-deals nu