Yahoo heeft een deal gesloten met Google via zoekadvertenties om de inkomsten te stimuleren als gevolg van de vers aangekondigde lauwe fiscale resultaten van het eerste kwartaal voor Q3.

De resultaten van het derde kwartaal van Yahoo zagen de GAAP-omzet van het bedrijf in totaal $ 1,23 miljard (£ 800 miljoen) bedragen. Terwijl dat met 7% jaar-op-jaar steeg, lag het cijfer iets onder de verwachtingen van analisten en daarom teleurstellend nieuws voor beleggers.

De mobiele inkomsten bereikten $ 271 miljoen (£ 175 miljoen) en de pc-inkomsten bedroegen $ 844 miljoen (£ 545 miljoen), waarbij Yahoo aankondigde dat mobiele inkomsten nu 24% van de totale verkeersgerelateerde omzet van $ 1,115 miljard (£ 720 miljoen) vertegenwoordigen. Dat is gestegen van 20% in Q3 vorig jaar.

Dus hoe zit het met deze Google-deal dan? Nou, Yahoo hoopt het herstel te helpen verbeteren, niet alleen via de bestaande zoekovereenkomst met Microsoft, maar ook met deze nieuwe samenwerking met de grote G.

Het idee is eenvoudig genoeg - Google biedt zoekadvertenties aan Yahoo op zowel mobiel als desktop, en Yahoo neemt een deel van het geld dat is gemaakt. Precies hoeveel van een percentage van de winst die Yahoo krijgt, was niet gedetailleerd.

Grotere flexibiliteit

In een persverklaring meldde Yahoo de deal: "In oktober bereikte het bedrijf een overeenkomst met Google dat Yahoo extra flexibiliteit biedt om te kiezen tussen leveranciers van zoekresultaten en advertenties.

"Het aanbod van Google vormt een aanvulling op de zoekservices van Microsoft, die een sterke partner blijft, evenals Yahoo's eigen zoektechnologieën en advertentieproducten."

Dit mag dus op geen enkele manier de deal met Redmond beïnvloeden.

Ken Goldman, CFO van Yahoo, zei over de algemene resultaten: "We zijn tevreden met onze financiële flexibiliteit en sterke balans, met een contante en verhandelbare effectenpositie van $ 6,8 miljard aan het einde van Q3.

"Dit kwartaal hebben we onze uitgaven verlaagd op het gebied van personeel, faciliteiten en discretionaire uitgaven, en in onze voortdurende inspanningen om de uitgaven te beheersen, zullen we ons aantal mensen blijven concentreren op groei-initiatieven."

  • Yahoo wil wachtwoorden voorgoed doden