Yahoo heeft bevestigd dat het Do Not Track niet ondersteunt in IE10 omdat het standaard is ingeschakeld.

De zoekmachine denkt dat omdat Microsoft's browser DNT automatisch heeft ingeschakeld, het "geen intentie van de gebruiker uitdrukt", dus het zal het gewoon helemaal negeren.

Natuurlijk is het in het belang van Yahoo om DNT te negeren - de zoekmachine maakt gebruik van op maat gemaakte resultaten om meer relevante, hoger-terugkerende advertenties weer te geven.

geschikt

"Onze gebruikers gaan een gepersonaliseerde Yahoo-ervaring verwachten die op maat is gemaakt voor hun leven", schreef het bedrijf in een verklaring.

"We geloven fundamenteel dat de online ervaring beter is wanneer deze gepersonaliseerd is."

DNT is niet zozeer een regel als een richtlijn; wanneer je het inschakelt in je browserinstellingen (in IE, Safari of Firefox, tenminste - Chrome ondersteunt het nog niet), het vertelt adverteerders dat je niet wilt dat je bewegingen over het web gemonitord worden.

Dit zet de kibosh op de plannen van de zoekmachine om elk resultaat dat zij u geven te personaliseren, omdat u hen hebt verteld dat u niet wilt dat zij het feit gebruiken dat u Wardrobes R Us bezocht om garderobe-relevante advertenties of zoekresultaten te retourneren bij een latere datum.

Niet alle websites ondersteunen de beweging - Twitter is een van de meest spraakmakende supporters van DNT, maar sommige grote sites zoals Facebook kiezen er nog steeds voor om het te negeren.

Standaard

Microsoft deed de controversiële beslissing om van DNT de standaardinstelling in IE10 te maken, wat betekent dat gebruikers die niet erg vinden dat adverteerders en andere derden hun bewegingen online volgen, het fysiek moeten uitschakelen.

Niet alle adverteerders houden zich aan DNT, wat inhoudt dat u een bericht verzendt over welke privacy u wilt hebben, in plaats van gegevens privé te houden.

Voor Yahoo's verdienste beweert dit dat dit niet het einde is van DNT voor Yahoo gebruikers, en zijn blogpost over de kwestie afsluitend met de opmerking dat het nog steeds "toegewijd is om met het World Wide Web Consortium samen te werken om een ​​DNT-standaard te bereiken" zolang als die standaard is geschikt voor zowel gebruikers als de behoeften van de eigen zoekmachine.