Er is mogelijk een deal gesloten voor Yahoo om door Microsoft's Bing te worden ondersteund, maar de twee bedrijven zullen nog steeds strijden om het zoekpubliek volgens een senior figuur.

Prabhakar Raghavan - een Senior Vice President van Yahoo - vertelde verslaggevers dat samenwerking op het gebied van zoektechnologie de langdurige rivaliteit tussen de twee webreuzen niet zou beëindigen.

"We zijn geen versie van Bing," vertelde Raghavan aan verslaggevers.

'Deelnemers aan de voorkant'

"Wij zijn Yahoo en dat zal doorgaan ... We werken samen aan de achterkant, maar we zijn concurrenten aan de voorkant," voegde hij eraan toe..

De tienjarige deal ziet dat Microsoft's AdCentre Yahoo's Panama vervangt door diens zoekopdracht, maar Raghavan suggereerde dat een algoritme al dan niet ervoor kiest om de geleverde advertentie weer te geven wanneer de Bing-engine resultaten oplevert.

Het riekt allemaal een beetje naar Yahoo in een poging om een ​​reden te geven waarom mensen nog steeds hun vernieuwde zoekopdracht moeten gebruiken in plaats van naar Bing te gaan en de middelste man uit te snijden.

De overeenkomst tussen de twee zal naar verwachting volgend jaar van start gaan, waarbij velen suggereren dat het geen slechte zaak is om een ​​concurrent van de 300-pond-gorilla op zoek te hebben - Google.

Via Reuters