Tijdens de All Things Digital D7-conferentie verdedigde Yahoo CEO Carol Bartz de noodlijdende zoekgigant en stelde voor dat het nog steeds beter presteert dan Google op belangrijke gebieden.

"Ze zijn erg goed in zoeken, erg goed in kaarten", zei Bartz, zoals gerapporteerd door ATD. "Maar ze hebben niet de positionering en het bereik dat we hebben."

"Google is een plaats waar mensen naartoe gaan om te zoeken. We zijn een plaats waar mensen worden geïnformeerd. We willen persoonlijker zijn dan Google." Yahoo is momenteel goed voor ongeveer 20 procent van de internetzoekopdrachten.

Heeft Ballmer een bootlading?

Bartz gaf ook aan dat Yahoo nog steeds bereid was om afstand te doen van zijn zoekactiviteiten, als Microsoft kon komen met 'bootladingen geld en de juiste technologie. Ze zouden echter wel een overvloed aan geld moeten hebben'..

Gesprekken tussen de twee bedrijven zijn blijkbaar nog steeds aan de gang, maar slechts 'een klein beetje', wat de speculatie lijkt te onderdrukken dat Microsoft's update van LiveSearch, waarschijnlijk Bing genoemd en mogelijk op dezelfde D7-conferentie onthuld, eigenlijk een re-branded Yahoo-zoekopdracht.

Yahoo is van plan de ontluikende hyperlokale markt te veroveren met "revelante contextuele informatie over dingen waar gebruikers om geven.Mensen zouden hun middelbare schoolspel moeten zien Flip-video's op Yahoo-sport."

In de toekomst wil Bartz de belangrijkste eigenschappen van Yahoo stroomlijnen - zoals een startpagina met 33 codebases en onderlinge gevechten tussen sport en financiën - in een race om innovatie aan te moedigen en, laten we zeggen, 'maak mobiel zo aantrekkelijk als de pc' scherm".

Vond dit leuk? Waarom niet lezen Hoe Google Wave al uw sociale apps bij elkaar brengt

Via All Things Digital.