Iedereen heeft een portfolio met wachtwoorden om te onthouden voor individuele services, waardoor het al te gemakkelijk is om te vergeten - Yahoo wil het proces eenvoudiger maken met een functie die betekent dat je nooit meer een wachtwoord voor zijn e-mailservice hoeft te onthouden.

Yahoo's nieuw aangekondigde on-demand wachtwoordfunctie stuurt je het wachtwoord voor je e-mailaccount via sms naar je mobiele telefoon wanneer je het nodig hebt.

Het bedrijf onthulde het schema tijdens een sessie in SXSW en heeft de stappen naar de service op zijn eigen Tumblr geschetst.

Yahoo vraagt ​​om het instellen van een specifieke instelling en uw mobiele telefoonnummer, en de volgende keer dat u probeert in te loggen zal Yahoo automatisch het wachtwoord naar uw mobiele telefoon verzenden.

Beveiligingsproblemen

De service is momenteel alleen beschikbaar in de VS en Yahoo moet nog bevestigen of deze naar andere territoria zal worden uitgerold.

Er zullen zeker problemen zijn met de service, aangezien je mogelijk zonder je mobiel bent bij het openen van e-mails of geen telefoonsignaal, maar het Yahoo-systeem hoopt veiliger te zijn dan een standaardwachtwoord.

Het kan betekenen dat uw gegevens kunnen worden aangetast als u uw mobiele apparaat verliest en Yahoo nog moet reageren of het een plan heeft om de zaken strak en veilig te houden.

Als alles goed gaat, kan Yahoo de lading mogelijk naar een tijd leiden waarin we minder afhankelijk zijn van het vieze stuk papier met al onze wachtwoorden erop gekrabbeld.

Niet dat we dat ooit zouden doen ...

  • Bekijk onze selectie van de beste wachtwoordbeheerders.