Slecht nieuws voor Bing - zelfs Yahoo wil het niet gebruiken, aangezien de rapporten naar boven komen dat het door Mayer geleide bedrijf op zoek is om zich af te wurgen uit een zoekovereenkomst met Microsoft.

De WSJ meldt dat het bedrijf "stilletjes" probeerde weg te komen uit het partnerschap sinds Marissa Mayer als CEO overnam halverwege 2012.

Yahoo en Bing zijn in een 10-jarig partnerschap dat Bing macht Yahoo onderzoekt in ruil voor een korting van 12 procent van de inkomsten die worden gegenereerd door zoekadvertenties en dergelijke.

Bada-boom

Maar Yahoo krijgt niet genoeg van de deal - de bron vertelde WSJ dat het inkomen per zoekopdracht lager is dan toen Yahoo een eigen zoekmachine runde.

Zelfs het eerder deze week indienen van een overeenkomst om de gegarandeerde inkomsten die Bing zou bieden te verlengen, heeft Yahoo's onrust niet onderdrukt..

Mayer is via Google lid geworden van Yahoo en het woord is dat haar oude werkgevers Yahoo een lucratievere deal hebben aangeboden - hoewel men denkt dat een dergelijke deal te maken krijgt met felle concurrentiebeperkende kritiek.

Noch Yahoo, noch Microsoft heeft iets anders te zeggen dan dat alles vrolijk en vrolijk is tussen hen, en er wordt gedacht dat als Yahoo een uitweg vindt, het niet in staat zal zijn om zich op zijn vroegst vanaf 2015 uit Bing te bevrijden.