Yahoo heeft aangekondigd dat het zijn GeoCities-dienst later dit jaar wil sluiten.

De website voor webhosting, die gratis hosting tegen lage kosten aanbiedt, werd door Yahoo in 1998 gekocht voor $ 3,57 miljard.

Ondanks een stortvloed van vergelijkbare sites die sindsdien op internet surfen, en een aanzienlijke daling in de kosten voor het hosten van een website, wist GeoCities in 2008 ongeveer 177 miljoen bezoekers te trekken..

Afsluiting deze zomer

"We hebben besloten om het proces van het toestaan ​​van nieuwe klanten om zich te registreren voor GeoCities-accounts te beëindigen, omdat we onze klanten helpen nieuwe relaties online te verkennen en op andere manieren te ontwikkelen", zegt Yahoo in het gedeelte Klantenservice van haar website, en besluit met " we sluiten GeoCities later dit jaar. "

Hoewel de website wordt gesloten, vraagt ​​Yahoo gebruikers om te migreren naar haar andere gratis dienst 'Yahoo! Web hosting'.

Yahoo dringt erop aan dat de website-informatie veilig is tot de zomer, maar vermeldt wel dat het gebruikers zal informeren over het "opslaan van uw sitegegevens" voor de dreigende uitschakeling.

Via Yahoo