De voorpagina's van het weekend zijn misschien overspoeld met nieuws op Microsoft + Yahoo = what? verhaal, maar Reuters heeft een alternatief bedacht voor de deal: dat Yahoo eenvoudigweg samenwerkt met Google via online diensten. Aanvankelijk lijkt dit onwaarschijnlijk. Maar nadat we schijnbaar een opeenvolging van vriendelijke biedingen van Microsoft en mogelijk een vijandige aanbieding hebben gemeden - nou, wat is een betere manier om terug te bijten?

Yahoo lijkt te geloven dat Microsoft het serieus heeft onderschat op $ 31 per aandeel, maar het is goed gedocumenteerd dat Yahoo ziek is. Recente berichten dat het om 1.000 mensen gaat, zijn misschien speculatie geweest, maar het is voor iedereen duidelijk dat er iets moet gebeuren in het bedrijf. Als het niet om Microsoft gaat, kan Google een warm plekje bij het vuur bieden in ruil voor de inhoud van Yahoo.

Een bron vertelde Reuters dat Google en Yahoo onlangs gesprekken hebben gevoerd, hoewel de mate waarin deze waren niet helemaal duidelijk was. Het lijkt echter zeker dat Google niet zal deelnemen aan een biedingsoorlog, alleen al omdat een bieding waarschijnlijk niet langs mededingingsregelgevers zal komen. Zoals we hebben gemeld, heeft Google de toezichthouders opgeroepen om mee te doen.

Microsoft chief legal eagle, Brad Smith, reageerde gisteren en zei dat de zet, heel bizar, de concurrentie zou vergroten. "De combinatie van Microsoft en Yahoo zorgt voor een meer concurrerende marktplaats door een aantrekkelijke nummer twee concurrent te worden voor internetzoekacties en online advertenties.De alternatieve scenario's leiden alleen maar tot minder concurrentie op het internet." Hmmm.

Volgens het persbureau stuurde Yahoo's top brass op vrijdag een e-mail naar het personeel en zei dat “er zijn absoluut geen beslissingen genomen - en ondanks wat sommige mensen geprobeerd hebben te suggereren, is er zeker geen integratieproces aan de gang ".

The Wall Street Journal beweert ook dat Google 'chef Eric Schmidt zijn Yahoo-tegenpartij Jerry Yang heeft gebeld om hulp te bieden bij het verhinderen van het bod van Yahoo.

Naast een benijdenswaardige reeks web-apps en online advertentiekennis, heeft Yahoo ook vooruitgang geboekt op de mobiele markt, die Microsoft graag wil exploiteren.