Bijwerken: Twee onderwerpen voor het Yahoo-evenement van maandag komen naar de oppervlakte, maar beide kunnen heel goed worden aangepakt tijdens de 17.00 uur. ET druk op verzamelen.

AllThingsD, de maker van het Tumblr-ophaalverslag, meldde vandaag dat Yahoo's plannen voor het borduren zondag zullen ontmoeten om te beslissen of een aanbieding van $ 1,1 miljard (ongeveer VK £ 715 miljoen, AU $ 1.103 miljard) voor de site wordt goedgekeurd.

De overeenkomst is naar verluidt op zijn plaats, en als de raad van bestuur de all-cash acquisitie in het weekend goedkeurt, zal het nieuws maandag bekend worden gemaakt. Mayer is blijkbaar een addertje onder het gras op het microblogging-platform en denkt dat het Yahoo niet alleen voor nieuwe doelgroepen zal openen, maar het ook een broodnodige dosis cool zal maken.

Aan de andere kant meldde Bloomberg dat Mayer en Co. van plan zijn updates te onthullen aan Flickr, de site voor het delen van foto's die het bezit. ATD merkte op dat Yahoo al nieuws heeft om aan te kondigen op maandag, dus als de deal met Tumblr doorvalt, kunnen we een foto-gefocuste finish van de dag krijgen.

Origineel artikel…

Yahoo organiseert een productgerelateerd persevenement op 20 mei (dat is deze aanstaande maandag) in New York City, met CEO Marissa Mayer.

CNBC tweette vandaag het nieuws: "Yahoo houdt op maandag een productgerelateerd nieuwsevenement in New York City, CEO Marissa Mayer om op een evenement te spreken."

Officiële persuitnodigingen begonnen te druppelen nadat de tweet live was gegaan, onthullend dat het om twee uur s'morgens gebeurt. PT / 5 p.m. ET / 10 p.m. BST.

"Kom met ons mee als we iets bijzonders delen," lees de paarse uitnodiging. Yahoo vertelde ons dat de details van een livestream maandag zullen worden verzonden.

Wat kookt, Yahoo?

Yahoo yahoos

Wat er precies zal worden aangekondigd bij het shotgun gebeuren is een mysterie, hoewel het nieuws urenlang komt nadat rapporten naar boven zijn gekomen, is het bedrijf in gesprek met het kopen van blogsite Tumblr voor $ 1 miljard (ongeveer UK £ 659 miljoen, AU $ 1 miljard).

Er is een bijzondere urgentie voor een Tumblr-aankoop, zoals GigaOm meldde dat Yahoo bang is dat Facebook op het laatste moment zou instorten om de site te stelen. Een deal in het openbaar maken, vroeger of later, ziet eruit als een goede strategie om het sociale netwerk van wolven weg te houden.

Tumblr is gevestigd in New York.

We zullen niet zeker weten wat Yahoo tot maandag op zijn mouw heeft, maar kom dan terug voor meer dan.