Productcodes zijn een van de manieren waarop softwareontwikkelaars hun producten beschermen tegen piraterij. Helaas zijn ze gemakkelijk te verliezen, wat een echt probleem kan zijn als je Windows of andere software helemaal opnieuw moet installeren

Als u een desktop-pc of laptop hebt gekocht waarop Windows 10 al is geïnstalleerd, vindt u waarschijnlijk de productsleutel op een sticker met het certificaat van echtheid op de verpakking of in het meegeleverde papierwerk, maar niet als u uw eigen pc hebt gebouwd en heb het besturingssysteem zelf geïnstalleerd.

Lees meer: ​​Stellar Phoenix Windows Data Recovery

Veel andere applicaties hebben ook productcodes nodig als je ze opnieuw installeert - inclusief Microsoft Office - en als je de e-mail hebt verloren die je hebt ontvangen toen je ze voor het eerst installeerde, zou je later in echte problemen kunnen komen.

Zoekmachines voor productsleutels werken alleen voor software die al is geïnstalleerd, dus download er een en noteer nu al uw sleutels, zodat u van tevoren bent voorbereid.

1. Belarc-adviseur

Een schat aan informatie over uw hardware en software

Automatische updates Veel extra detailsGeen beveiligingsscore voor Windows 10

Belarc Advisor is in de eerste plaats een hulpmiddel voor het verzamelen van informatie over uw Windows-systeem, inclusief hardware, beveiligingsupdates en productcodes.

Wanneer u Belarc Advisor gebruikt, controleert het automatisch zijn database op softwaredefinities - essentieel voor het vinden van sleutels voor nieuwe programma's. Daarna scant het uw systeem en presenteert de bevindingen in een HTML-pagina in uw standaard webbrowser. Blader naar 'Softwarelicenties' om serienummers en productcodes voor Windows, Office en vele andere toepassingen te vinden.

Belarc Advisor biedt een schat aan andere informatie, inclusief details over uw antivirussoftware, aangesloten hardware en andere apparaten op hetzelfde netwerk. Het biedt ook een benchmark-score voor beveiliging, maar helaas is dit alleen beschikbaar voor Windows 7, Windows Vista en Windows XP Pro.

De scans van Belarc Advisor zijn snel en bieden zoveel meer informatie dan alleen serienummers, het is onze favoriete gratis productsleutelzoeker.

  • Belarc Advisor downloaden

2. Abelssoft MyKeyFinder

Geeft uw Microsoft-productcodes weer in een duidelijke, doorzoekbare lijst

Schone interfaceZoekbare resultatenOptionele advertenties in gratis versie

Er zijn twee versies van Abelssoft MyKeyFinder: gratis en betaald. Beide vinden producttoetsen voor Windows en Microsoft Office, maar de Plus-versie (£ 8,90 - ongeveer $ 10, AU $ 15) zal ook externe harde schijven scannen en wifi-wachtwoorden vinden.

Nadat MyKeyFinder het register van uw pc heeft gescand, worden de resultaten gepresenteerd in een duidelijke lijst, klaar om met een enkele klik naar het klembord te worden gekopieerd. In tegenstelling tot veel productsleutels vindt MyKeyFinder geen dubbele toetsen en kunnen de resultaten worden doorzocht en gefilterd.

U kunt ook standaard programma's en sleutels toevoegen die niet door MyKeyFinder zijn gedetecteerd, en vervolgens de volledige lijst als PDF exporteren, zodat ze allemaal op één handige locatie staan.

  • Download Abelssoft MyKeyFinder

3. LicenseCrawler

Zoek de sleutels voor Windows en een schat aan andere software

Identificeert tientallen applicatiesPortableSlow scansOptionele advertenties

LicenseCrawler vindt de licentiesleutel voor vrijwel elke applicatie die er een heeft, en het is gratis voor thuisgebruik. Het scannen van het Windows-register duurt lang, zelfs als u de optie 'hoge snelheid' selecteert, maar u kunt het bereik ervan beperken met behulp van de zwarte en witte lijstfilters.

LicenseCrawler wordt gedistribueerd als een draagbare app, wat betekent dat u het niet hoeft te installeren op het Windows-systeem dat u scant - download gewoon het zip-bestand, extraheer de inhoud en voer LicenseCrawler.exe uit. Dit is vooral handig als u meerdere pc's hebt; download het gewoon naar een USB-stick en je kunt het gewoon aansluiten en op een van de USB-sticks uitvoeren.

Het enige nadeel van LicenseCrawler is de occasionele pop-upadvertentie, maar het vinden van productcodes is geen taak die je elke dag zult uitvoeren, dus het is maar een klein ongemak.

  • LicentieCrawler downloaden

4. Windows Product Key Viewer

Een snelle manier om uw Windows-productsleutel te vinden, maar niets anders

Supersnelle scansPortable appAlleen vindt Windows-keysSommige misleidende advertenties op de site

Windows Product Key Viewer is supersnel en neemt amper een seconde de tijd om uw systeem te scannen en de resultaten te presenteren. Dat is omdat, zoals de naam al doet vermoeden, het alleen de productsleutel voor uw besturingssysteem levert.

Dat hoeft u echter niet per se uit de weg te gaan. Hoewel het geen serienummers voor andere toepassingen vindt, biedt het wel wat extra informatie over uw besturingssysteem, inclusief de geregistreerde gebruiker, de installatiedatum en de laatste opstarttijd, en het is compatibel met versies van het besturingssysteem van Windows 10 helemaal terug naar Windows 95.

Let op bij het downloaden van de software - de site bevat enkele advertenties die lijken op downloadknoppen voor de software, maar die in feite niets met elkaar te maken hebben. Klik alleen op de link 'Windows Product Key Viewer downloaden'.

  • Download Windows Product Key Viewer

5. Gratis pc-audit

Een supereenvoudige manier om uw productsleutel voor Windows 10 te vinden

Zeer eenvoudig te gebruikenPortableAlleen vindt Windows-sleutels

Gratis pc-audit is een andere draagbare applicatie en komt niet eens als een zip-archief - download gewoon het exe-bestand en voer het uit om met scannen te beginnen.

Net als Belarc Advisor biedt Free PC Advisor een schat aan informatie over uw hele systeem - niet alleen de software - hoewel de interface niet zo intuïtief is. Het is compatibel met alle versies van Windows, van NT tot en met Windows 10, maar vindt geen sleutels voor Microsoft Office of andere software.

Het bevat ook een lijst met alle geïnstalleerde software en actieve systeemprocessen, hoewel deze informatie gemakkelijk beschikbaar is via Windows zelf.

  • Download gratis pc-audit
  • Laat uw pc soepel werken met de beste gratis optimalisatiesoftware