Werken op afstand is niets nieuws; geboren uit de technologische revolutie die begon net na het millennium, hebben werknemers over de hele wereld kunnen genieten van werken vanuit het comfort van hun eigen huis.

Echter, met nieuws dat bedrijven zoals HP, IBM en Yahoo sindsdien van gedachten zijn veranderd en werknemersrechten hebben ingetrokken om thuis te werken - met een paar zelfs het aannemen van een "als je het niet leuk vindt, laat dan" beleid - op afstand werken heeft een slechte reputatie gekregen.

De realiteit is dat voor veel bedrijven werken vanuit huis niet hetzelfde is als werken vanuit het kantoor, en het is meestal te danken aan het gemak waarmee medewerkers op afstand toegang hebben tot bedrijfsapplicaties..

  • Bekijk onze beste VPN-services van 2018

Het concept Virtual Private Network (VPN) is gemaakt om dit probleem op te lossen en een veilige verbinding te bieden tussen een medewerker thuis of onderweg en het bedrijfsnetwerk.

Sterker nog, bijna de helft (48 procent) van de Britse IT-professionals die door OneLogin zijn ondervraagd, vragen werknemers om VPN's te gebruiken wanneer ze op afstand werken. Omdat 30 procent veel klachten ontvangt dat het gebruik van een VPN de externe netwerktoegang vertraagt, worstelen veel organisaties met het vinden van een balans tussen productiviteit en beveiliging.

Uit de enquête bleek ook dat de helft van de externe werknemers tot één dag per week per dag verbond met onbeveiligde netwerken in een poging om VPN's te omzeilen en hun werk voort te zetten, waardoor organisaties openstaan ​​voor een groot aantal cyberbedreigingen.

Het VPN-probleem

Met "niet geschikt voor doel" VPN's maken organisaties onbedoeld werken op afstand onmogelijk en de voordelen van creativiteit, productiviteit en efficiëntie waar oorspronkelijk op afstand mee werd gepropt, worden begraven onder een zee van gestresste externe werknemers en IT-teams die met klachten kampen.

Organisaties zijn de verouderde technologie ontgroeid waarop ze nog steeds vertrouwen en kunnen het zich niet langer veroorloven onbetrouwbare VPN's te gebruiken die werknemers aanmoedigen om te pronken met best practices voor beveiliging. Als werknemers de voorkeur blijven geven aan onbeveiligde netwerken, is er een cyberbeveiligingsramp om de hoek, vooral met de deadline voor de algemene gegevensbeschermingsverordening (GDPR) van de EU op 25 mei 2018.

Als GDPR gegevens in handen krijgt van cybercriminelen als gevolg van verwaarlozing of onwetendheid van werknemers, kunnen bedrijven worden geconfronteerd met boetes die beginnen bij € 10 miljoen en kunnen oplopen tot wel € 20 miljoen of vier procent van de totale kosten van een bedrijf. jaaromzet, afhankelijk van welke hoger is.

Hoewel het hebben van een volledig op de cloud gebaseerde strategie voor veel mensen ideaal lijkt, is het niet altijd eenvoudig om dit te realiseren. Veel organisaties, en met name ondernemingen, strijden met een schat aan on-premise legacy IT-systemen. Maar de realiteit is dat ze niet zomaar alles zomaar in de cloud kunnen zetten. IT-beleid en eindpuntbeheerstrategieën moeten rekening houden met zowel cloud als on-premise IT-infrastructuren. Het negeren van een van beide is geen optie.

Om te evolueren, zijn bedrijven op zoek naar een onderhoudsarme oplossing die zorgt voor de provisioning en deprovisioning van werknemers (wanneer werknemers een bedrijf verlaten) en tegelijkertijd de beveiliging en rapportage verbetert. Om aan deze vraag te voldoen, moeten aanbieders van identiteits- en toegangsbeheer (IAM's) op de schop gaan en oplossingen bieden die zowel on-prem- als cloud-omgevingen beheren vanaf één verenigd platform.

Waar gaan we naartoe vanaf hier? Om een ​​holistische benadering van IAM te bereiken, ongeacht op welke manier bedrijven neigen naar on-premise of cloud, hebben ze één geïntegreerd platform voor toegangsbeheer nodig om toegang in realtime te vereenvoudigen en beheren.

Als dit wordt gecombineerd met een slim IAM-systeem dat contextuele en intelligente authenticatiehulpmiddelen kan gebruiken om het risico te verkleinen, de beveiliging te vergroten en uiteindelijk de bruikbaarheid voor hun gebruikers te verbeteren, dan zal de weg naar digitale transformatie veiliger en sneller zijn. In het concurrerende landschap van vandaag zijn bedrijfsefficiëntie en wendbaarheid een noodzaak - en veilig en effectief werken op afstand speelt in de toekomst een sleutelrol.

  • Stuart is Global Director of Solution Engineering bij OneLogin, klanten helpen bij het aanpakken van de uitdagingen op het gebied van Identity and Access Management via het cloudgebaseerde OneLogin Unified Access Management Platform.