Hoewel het altijd afhankelijk is van individuele behoeften, kan snelheid het belangrijkste element zijn waar sommige mensen naar op zoek zijn via een VPN. En natuurlijk, omdat een VPN uw online verkeer versleutelt, genereert dat over het algemeen wat extra overhead die uw internetverbinding kan vertragen.

Sommige providers zijn echter beter dan anderen in dit opzicht. Afhankelijk van de robuustheid van het bedrijfsnetwerk en het aantal servers dat het biedt - met nauwere servers die over het algemeen betere snelheden hebben - zullen sommige VPN's helemaal geen invloed hebben op uw prestaties.

Het is zeker goed om te weten dat je niet langzamer wordt terwijl je internetverbinding veiliger wordt gemaakt.

Natuurlijk zullen degenen die zich aanmelden voor een VPN voor casual gebruik, zoals eenvoudig surfen op het web, in elk geval niet echt veel verschil merken in termen van prestaties. Maar als u een VPN gebruikt om sites of services te deblokkeren en misschien video te streamen, zijn snelheden natuurlijk een premie.

 • Bekijk de beste VPN

Onze topkeuze voor de snelste VPN in 2018

1. ExpressVPN

Beste all-round VPN voor snelheid

Aantal servers: 2000 | Server locaties: 148 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: 3

Breed scala aan servers en locaties Veel geweldige klanten (vooral mobiel) PriceyGeen gratis proefversie

ExpressVPN heeft meer dan 2000 servers verspreid over 94 landen, dus u zou geen problemen moeten hebben om een ​​nippier te vinden. In onze prestatietests hadden we niet veel variatie in het netwerk en over het algemeen waren we getuige van grote snelheden.

De service doet het ook goed op de mobiele afdeling, met geweldige apps voor Android, iOS en zelfs Blackberry. Voor desktop pc-gebruikers zijn Windows-, Mac- en Linux-clients beschikbaar. Al deze apps (mobiel en desktop) maken automatisch verbinding met de optimale server, zodat u vanaf het begin kunt genieten van de best mogelijke prestaties.

Op het gebied van beveiliging krijgt u OpenVPN-, L2TP / IPsec-, PPTP- en SSTP-protocolondersteuning en kunt u kiezen welke u handmatig wilt, of het aan de software overlaten om het protocol automatisch te selecteren. Verder krijg je een kill-switch en een privé 'zero knowledge' DNS-oplossing, naast andere privacybiedingen. En als het over privacy gaat, is er geen logging van netwerkverkeer zoals verbindingstijden of IP-adressen.

Het grootste nadeel van ExpressVPN is de prijs van zijn abonnementsplannen, die een beetje duur zijn, en er is geen manier om de service gratis uit te proberen. Toch biedt de provider wel een probleemloze 30-daagse restitutie. Van de drie beschikbare plannen, zoals gebruikelijk, vertegenwoordigt het jaarabonnement de beste waarde en krijgt u ook drie gratis maanden (om in totaal 15 maanden te verdienen). De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 12,95 per maand] 1 maand
 • [$ 9,99 per maand] 6 maanden - $ 59,95
 • [$ 6,67 per maand] 12 maanden (plus 3 gratis maanden) - $ 99,95

2. VyprVPN

Beste downloadsnelheden

Aantal servers: 700+ | Server locaties: 70+ | IP-adressen: 200.000+ | Maximale apparaten ondersteund: 3-5

Geweldige downloadsnelhedenGratis proefperiode van 3 dagenSommige logboeken (verbindingstijden, IP's) Geen restitutie

[Bespaar 40%] Ontvang 40% korting op de jaarplannen van VyprVPN. VyprVPN is een snelle, zeer veilige VPN zonder derden, allemaal voor slechts $ 36,00 voor het eerste jaar. Download VprtVPN hier

(25% korting) Exclusieve VyprVPN-deal: TechRadar-lezers krijgen 25% korting op jaarplannen van VyprVPN ($ 45 USD voor 1 jaar). VyprVPN is een snelle, zeer veilige VPN zonder externe partijen. Download VyprVPN hier.

VyprVPN beheert volledig zijn eigen netwerk waarmee de provider uitstekende snelheden kan leveren zoals we zagen in onze tests - de downloadsnelheden waren bijzonder sterk. U zult ook geen problemen ondervinden bij het vinden van snelle verbindingen, aangezien deze VPN meer dan 700 servers op meer dan 70 locaties beheert.

Afgezien van de standaard beveiligingsprotocollen en 256-bit codering profiteert u ook van de VyprDNS-service en NAT-firewall. Een van de interessantere beveiligingsfuncties is het eigen Chameleon-protocol van de provider, dat tot doel heeft om diepgaande pakketinspectie, VPN-blokkering en -beperking te voorkomen.

Helaas is het privacybeleid misschien niet ideaal voor iedereen, omdat sommige logging plaatsvindt in de vorm van verbindingstijden en IP's. Toch is het beleid over het algemeen redelijk bevredigend, maar degenen die volledige anonimiteit wensen, kunnen er problemen mee hebben.

VyprVPN staat geen restituties toe, maar er is een gratis proefperiode van 3 dagen, zodat u uw tenen in het water kunt dompelen voordat u zich inschrijft. Als u besluit de sprong te wagen, is uw beste weddenschap het jaarabonnement sinds de maandelijkse abonnementen duur zijn.

Als u alle geavanceerde functies van deze provider wilt, is de Premium-service de moeite waard, en kost het niet zoveel meer als u de jaarlijkse factureringsroute gebruikt. De beschikbare pakketten zijn:

 • Eenvoudig: $ 9,95 per maand of $ 5 per maand, jaarlijks gefactureerd
 • Premie: $ 12,95 per maand of $ 6,67 per maand, jaarlijks gefactureerd

3. IPVanish

Goede balans tussen kracht en prestaties

Aantal servers: 1100+ | Server locaties: 60+ | IP-adressen: 40000+ | Maximale apparaten ondersteund: 10

Echte serverdekkingDesktop en mobiele clientsKleine problemen met Windows-clientGeen gratis proefversie

Met meer dan duizend servers beschikbaar, zult u geen problemen ondervinden bij het vinden van een goede verbinding met IPVanish. Tijdens onze prestatietests kwamen we met name uitstekende downloadsnelheden tegen.

Deze VPN biedt ook indrukwekkende desktop- en mobiele clients, hoewel we moeten vermelden dat we een aantal problemen hadden met de Windows-client en het vreemde probleem met het netwerk - maar dan kunnen je kilometers variëren.

Wat beveiliging betreft, ondersteunen ondersteunde protocollen OpenVPN UDP of TCP, PPTP en L2TP. Verschillende geavanceerde opties zoals een kill-schakelaar en split-tunneling, om een ​​paar te noemen, maken ook deel uit van het pakket. Het privacybeleid is gunstig omdat uw online activiteiten niet worden geregistreerd.

Helaas biedt IPVanish geen gratis proefversie om de service te testen. U hebt drie plannen om uit te kiezen, waarbij het jaarlijkse abonnement een vrij betaalbare optie is. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 7,50 per maand] 1 maand - $ 7,50
 • [$ 6,74 per maand] 3 maanden - $ 20,24
 • [$ 4,87 per maand] 1 jaar - $ 58,49

4. Gebufferde VPN

Beste VPN voor desktop-pc's

Aantal servers: Nvt | Server locaties: 46 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: 5

Snelle prestaties en lage latencyGenerous refund policyEen van de duurdere VPN's

Tijdens onze prestatietests hebben we goede download- en uploadsnelheden ervaren met deze Hongaarse VPN. Wat echter indruk op ons maakte, was de indrukwekkend lage latentie van de provider - en dat is geweldig nieuws voor gamers die het gevreesde spook van lag willen vermijden.

Hoewel het bereik van serverlocaties kleiner is dan sommige concurrerende VPN's, is het nog steeds een respectabel aantal en zou u geen problemen mogen ondervinden bij het vinden van een goede server..

De service heeft native desktop-clients: Windows en Mac en Android en iOS als beschikbare mobiele clients. Er zijn ook installatie-instructies beschikbaar als u problemen ondervindt.

Alle basisbeveiligingsfuncties die u zou verwachten, zijn hier aanwezig, terwijl het privacybeleid van Buffered de gebruikelijke 'no logging'-verplichting vermeldt, wat betekent dat uw privacy wordt beschermd.

Deze aanbieder is een van de duurdere outfits, zelfs met het jaarplan dat de beste optie is. Er is echter een uitstekend restitutiebeleid waarmee u uw geld terugkrijgt als u niet langer dan 10 uur, 100 sessies of 10 GB aan bandbreedte hebt gebruikt - wat het eerst komt (merk op dat u ook uw verzoek moet indienen binnen de eerste 30 dagen van gebruik van de service). De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 12,99 per maand] 1 maand
 • [$ 9,99 per maand] 6 maanden - $ 59,94
 • [$ 7,62 per maand] 13 maanden (1 gratis maand voor het eerste jaar) - $ 99,00

5. Speedify

Beste VPN voor mensen met meerdere internetverbindingen

Aantal servers: 200+ | Server locaties: 50+ | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: 5

Kanaalverbindingsfunctie die de snelheden verhoogt5 GB per maand Gratis planGeen lage niveau-instellingenAlleen twee commerciële plannen

De belangrijkste attractie van Speedify is de 'channel bonding'-functie die de snelheid verhoogt en u een betere betrouwbaarheid biedt door meerdere verbindingen (Wi-Fi, mobiel, vast breedband) samen te voegen. Niet alleen zou je betere download- en uploadsnelheden ervaren, maar ook een lagere latency - dus dit is een geweldige keuze voor diegenen die toegang hebben tot meerdere verbindingen.

Maar zelfs zonder gebruik te maken van de kanaalbindingsfunctie, bleek tijdens onze testen dat de prestaties nog steeds redelijk goed waren. De provider biedt ook een ruime keuze aan servers, dus u zult in dat opzicht geen problemen ondervinden.

Veiligheids- en privacygevoelig, Speedify gebruikt op ChaCha gebaseerde 256-bit-codering, meerdere beveiligingsprotocollen en geeft duidelijk aan dat het geen van de online activiteiten van de gebruiker registreert.

U kunt Speedify-clients krijgen voor Windows, Mac, iOS en Android. De apps zijn echter vrij eenvoudig, met een zeer klein aantal instellingen beschikbaar, dus experts die hun VPN echt willen aanpassen, moeten elders zoeken.

Speedify heeft slechts twee commerciële plannen, maar ze zijn redelijk geprijsd met een geld-terug-garantie van 30 dagen. De service biedt ook een gratis abonnement met 5 GB per maand aan gegevens, wat voldoende zou moeten zijn voor basisgebruik. De beschikbare pakketten zijn:

 • Gratis abonnement - 1 GB per maand
 • [$ 8,99 per maand] 1 maand
 • [$ 49,99 per jaar] 1 jaar
 • We hebben de beste gratis VPN afgerond

Hoe de snelste VPN te kiezen

Veel VPN's claimen de snelste rond te zijn, maar zoals je je wel kunt indenken, is dat in veel gevallen een nutteloze opschepperij. In dit artikel gaan we de providers die we hebben gevonden echt duidelijk maken op het gebied van prestaties, aan de hand van onze beoordelingen en tests.

Snelheid is natuurlijk niet alles-en-alles en we verwachten altijd een solide beveiliging en privacy van elke VPN. Zoals gezegd, is een brede serverdekking belangrijk hier om een ​​snelle en stabiele verbinding te krijgen. En gebruikersvriendelijke native clients doen nooit pijn.

Houd er rekening mee dat de VPN niet het enige is dat invloed heeft op de prestaties van uw internetverbinding, en dit kan variëren afhankelijk van uw ISP, het tijdstip van de dag (vooral of het piekmomentijden is) en ook de status van de service of website die u gebruikt.

De 3 beste VPN-services voor snelheid

?☆☆☆☆☆ Volledige beoordeling lezen☆☆☆☆☆ Volledige beoordeling lezen☆☆☆☆☆ Volledige beoordeling lezen

pricing

12 maanden $ 6,67 / mthViewat Express VPN12 maanden $ 5 / mthViewat VyprVPN12 maanden $ 6,49 / mthViewat IPVanish VPN

Best voor

Privacy en deblokkering Prestatie en beveiligingTorrenting en P2P-verkeer

Compatibele apparaten

Werkt met

Aantal locaties

947.060

Gelijktijdige verbindingen

745

Onbeperkte Bandbreedte

P2P-verkeer

Proefperiode