DD-WRT heeft veel mensen blij gemaakt sinds het voor het eerst verscheen in 2005. De Linux-gebaseerde open source-firmware voor routers is het favoriete wapen voor mensen die meer uit hun hardware willen halen in termen van prestaties en veelzijdigheid dan hun voorraad. firmware zal toestaan. DD-WRT is gebouwd met niet-zo-zo-technische gebruikers in gedachten en ondersteunt een breed scala aan apparaten, waardoor het een steeds populairdere keuze wordt onder de bewoners van het internet..

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom DD-WRT zoveel liefde krijgt, is het gebruik dat is gekoppeld aan VPN. Na de installatie van de firmware kunt u uw VPN rechtstreeks op de router instellen, wat betekent dat elk apparaat dat op de router is aangesloten, de VPN gebruikt. Dit is een grote zegen in termen van gemak, en het staat je ook toe om een ​​van de beste VPN's te gebruiken die er zijn met apparaten die niet door de provider worden ondersteund.

De meest directe manier om dit te bereiken is om een ​​vooraf geconfigureerde VPN-router van een fabrikant te kopen. Maar u kunt zelf DD-WRT op elke compatibele router installeren om uzelf een hoop geld te besparen en eender welke VPN-provider kiezen die u wilt. Maar de vraag is: welke VPN in dit geval het beste is?

 • Zie ook onze handleiding over het installeren van een VPN op uw router
 • Bekijk de beste VPN-service van 2018

Beste VPN voor routers in 2018

ExpressVPN wordt geleverd met een unieke 30 dagen niet-inwisselbare geld-terug-garantie.

1. ExpressVPN

Beste all-round VPN

Aantal servers: 2000 | Server locaties: 148 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: 3

Duidelijke installatie-instructiesMediaStreamerfunctie Aan de dure kant Geen gratis proefperiode

ExpressVPN biedt een reeks vooraf geconfigureerde VPN-routers, maar heeft ook een zeer gedetailleerde en duidelijke zelfstudie voor het instellen van uw DD-WRT-router.

Het bedrijf heeft ook zijn eigen aangepaste firmware die verbinding met de VPN maakt en alle apparaten in uw huis een gemakkelijke taak beschermt. Er is ook een optie om te selecteren welke apparaten u via de VPN-verbinding wilt verbinden en welke via het 'gewone' internet, zodat u kunt kiezen en kiezen terwijl u dezelfde router gebruikt.

Een erg interessante functie is MediaStreamer, waarmee u Netflix, Hulu en andere streamingdiensten kunt deblokkeren vanaf apparaten die de VPN niet ondersteunen, zonder dat u verkeer door een VPN-tunnel hoeft te leiden. Mocht u tijdens het proces in de problemen komen, dan biedt ExpressVPN ook een aantal indrukwekkende technische ondersteuning, waaronder livechatten met een beloofde reactie binnen enkele minuten 's nachts of overdag.

In termen van prestaties is deze VPN over het algemeen redelijk goed, met consistente snelheden over zowel korte als langere afstanden. Serverdekking is ook indrukwekkend met meer dan 2000 servers op 148 locaties in 94 landen en u krijgt P2P-ondersteuning. Er is geen registratie van verkeersgegevens of uw online activiteit.

Het is veilig om te zeggen dat ExpressVPN meer kost dan de meeste VPN's, maar niet zozeer. Er is ook geen gratis proef om te testen, maar alle plannen worden gedekt door een geld-teruggarantie van 100% gedurende de eerste 30 dagen. Van alle plannen is het 1-jarig abonnement de meest redelijke optie. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 12,95 per maand] 1 maand
 • [$ 9,99 per maand] 6 maanden - $ 59,95
 • [$ 6,67 per maand] 12 maanden (plus 3 gratis maanden) - $ 99,95

2. IPVanish

Beste balans tussen prestaties en prijs

Aantal servers: 1100+ | Server locaties: 60+ | IP-adressen: 40000+ | Maximale apparaten ondersteund: 10

Uitstekende supportSuperb downloadsnelhedenGeen gratis trialMeer duurder dan de gemiddelde VPN

U kunt een router kopen waarop IPVanish's VPN vooraf is geïnstalleerd of handmatig is ingesteld op uw bestaande router. De provider heeft een uitgebreide kennisbank waarin de procedure voor het instellen van de router wordt beschreven en er worden meer dan een dozijn fabrikanten ondersteund.

Qua prestaties verbeterde deze VPN onze downloadsnelheden, met name op korte hops in vergelijking met rivalen. En op het gebied van beveiliging ondersteunt IPVanish OpenVPN en PPTP voor DD-WRT-firmware, samen met 128-bits en 256-bits AES-codering. Het bedrijf maakt duidelijk dat er ook geen logging van uw internetactiviteit is.

De prijspagina is hier de enige vlieg in de zalf. De officiële prijzen zijn iets duurder dan je gemiddelde VPN, zonder een gratis proefperiode om dingen uit te testen. Welk abonnementsplan u ook kiest, er is een geld-terug-garantie van 7 dagen, dus dat biedt iets van een vangnet als u er op de een of andere manier niet tevreden mee bent.

Zoals altijd is het jaarplan de beste prijs-kwaliteitverhouding, en met onze speciale aanbieding van TechRadar Pro is het aanzienlijk goedkoper dan normaal. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 7,50 per maand] 1 maand
 • [$ 6,74 per maand] 3 maanden - $ 20,24
 • [$ 4,87 per maand] 1 jaar - $ 58,49

3. NordVPN

Meest veilige VPN

Aantal servers: 5114 | Server locaties: 62 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: 6

Veel tutorials voor setupStrong securityMonthly plan is duur

Het goede nieuws hier is dat er tutorials zijn die uitleggen hoe je je DD-WRT firmware-toting router met NordVPN verbindt met behulp van de L2TP- en PPTP-protocollen, en via OpenVPN. De provider biedt ook een selectie van vooraf geconfigureerde VPN-routers als u de gemakkelijke (en dure) uitweg wilt nemen.

Qua prestaties levert Nord meer dan alleen hogere snelheden, ook bij langeafstandsverbindingen. Op het gebied van beveiliging heeft NordVPN een paar handige trucjes in petto inclusief CyberSec voor het blokkeren van advertenties, verdachte websites en malware, DoubleVPN voor het tweemaal coderen van internetverkeer en Onion over VPN voor een privé-surfervaring.

Bovendien onderhoudt de provider een 'no logs'-beleid, wat natuurlijk goed nieuws is. NordVPN heeft een proefperiode van drie dagen, hoewel het merkwaardig genoeg niet wordt geadverteerd op de voorpagina van zijn site (vind het hier). Dit is een welkome optie voor testen omdat de maandelijkse facturering vrij duur is. Het zeer betaalbare beperkte 3-jarenplan biedt de beste geld-voor-waarde. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 11,95 per maand] 1 maand
 • [$ 6,99 per maand] 1 jaar - $ 83,88
 • [$ 3,99 per maand] 2 jaar - $ 95,75
 • [$ 2,99 per maand] 3 jaar - $ 107,55

4. Gebufferde VPN

Beste voor lage latentie

Aantal servers: Nvt | Server locaties: 46 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: 5

Lage latentie Snelle prestaties Geen gratis proefperiode Een beetje duur

Er is hier zeker geen 'buffering' als het gaat om streaming, omdat deze VPN-provider een consistente snelle prestatie bood op zowel korte als lange hops met minimale latency in onze tests, waardoor het een uitstekende keuze is voor responsief browsen en online gamen. Je kunt je router thuis flitsen met DIY-instructies die beschikbaar zijn, of je kunt gewoon een van de gebufferde VPN-routers kopen die het bedrijf verkoopt.

Buffered VPN maakt gebruik van het OpenVPN-protocol en biedt 256-bit Blowfish-codering op het beveiligingsfront. Het privacybeleid is de gebruikelijke standaardverklaring die belooft dat de online activiteiten van de gebruiker niet worden geregistreerd.

Er is hier geen gratis proefversie, maar een royaal 30-dagen restitutiebeleid dat geldig is voor maximaal 10 uur, 100 sessies of 10 GB bandbreedtegebruik (wat het eerst komt), is een goede manier om dit goed te maken. Gebufferd is een beetje duurder dan sommige rivalen, met het jaarplan als de meest betaalbare keuze. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 12,99 per maand] 1 maand
 • [$ 9,99 per maand] 6 maanden - $ 59,94
 • [$ 7,62 per maand] 13 maanden (1 maand gratis) - $ 99,00

5. Windscribe

Beste voor onbeperkte verbindingen

Aantal servers: 540+ | Server locaties: 100 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: Onbeperkt

Gratis abonnement met gegevens van 10 GB / maand Onbeperkte apparaatverbindingen Gemiddeld abonnement is een beetje duurInstandige prestaties op lange afstand

Ontegenzeggelijk is de belangrijkste attractie hier Windscribe's Pro-plan dat onbeperkte verbindingen toestaat, zodat je zoveel apparaten op je VPN-router kunt aansluiten als je wilt. In onze tests bleken de prestaties een gemengd product - hop op korte afstand was indrukwekkend snel, maar verbindingen op langere afstand vertoonden een redelijk aantal schommelingen.

Deze Canadese provider is gezond op het gebied van beveiliging, codeert alle gebruikersactiviteiten met 256-bits codering en gebruikt OpenVPN als standaard beveiligingsprotocol. Het privacybeleid gaat uitgebreid in detail maar heeft een zeer duidelijke boodschap: er is geen enkele vorm van logging.

Er is een gratis abonnement beschikbaar met een maandelijkse datalimiet van 10 GB, een enorme hoeveelheid bandbreedte die je zelden ergens anders zult zien. Dit is geweldig om te testen op een enkel apparaat, maar als je met een DD-WRT-router wilt werken, moet je voor het Pro-abonnement gaan, want alleen dat biedt OpenVPN-configuratie (en inderdaad onbeperkte apparaten - je bent beperkt naar één apparaat met het gratis aanbod). De beschikbare pakketten zijn:

 • Gratis
 • Pro: [$ 9,00 per maand] 1 maand
 • Pro: [$ 4,08 per maand] 1 jaar - $ 49
 • Pro: [$ 3,70 per maand] 2 jaar (inclusief gratis premiumabonnement van 6 maanden op Dashlane-wachtwoordbeheerder) - $ 89
 • We hebben de beste gratis VPN-service 2018 afgerond

Hoe de beste DD-WRT router-VPN te kiezen

Om te beginnen heeft u een VPN nodig die uitgebreide ondersteuning biedt voor het upgraden van uw router met de DD-WRT-firmware, hetzij via webgidsen of klantenondersteuning. Idealiter wilt u ook OpenVPN-ondersteuning, omdat dit het meest veilige en configureerbare beveiligingsprotocol is dat wordt gebruikt.

De prestaties van de VPN moeten snel en betrouwbaar zijn, duidelijk genoeg, met een overvloed aan serverdekking die altijd een groot pluspunt is als het gaat om het vinden van een snelle verbinding. En als altijd op zoek naar relevante beveiligings- en privacymogelijkheden om uw online aanwezigheid veilig te houden en verborgen te houden voor nieuwsgierige blikken.