Smarty mobiel is misschien geen begrip, maar u kent de mensen erachter - het is een no-nonsense mobiel netwerk aangedreven door Three, een van de toonaangevende mobiele netwerken in het Verenigd Koninkrijk, en het regent de belangen als het gaat om SIM-deals.

Smarty (we gaan niet in stijl zijn en het in alle hoofdletters schrijven) heeft al veel aandacht getrokken dankzij de betaalbare SIM-plannen, en het heeft een uniek verkoopargument dat nog geen ander netwerk heeft kunnen evenaren . Het koopt alle gegevens die u niet gebruikt, terug, dus u betaalt niet voor een service die u niet hebt gebruikt. Het biedt 3G- en 4G-, EU-roaming- en Pay as You Go-deals (PAYG), en het is de moeite waard om te overwegen of u niet van dure telefooncontracten houdt. Dus als je aan SIMO denkt, is het misschien tijd om Smarty te kopen.

Doet Smarty mobiel alleen goedkope SIM-abonnementen?

Het doet, heel erg. Smarty is lasergericht op betaalbaarheid, dus hoewel het slechts een kleine selectie producten biedt, zult u hier geen gesubsidieerde iPhones, laptop-dongels of breedband vinden - de producten zijn tot in de puntjes verzorgd om ze zo goedkoop mogelijk te maken mogelijk.

In feite zijn er slechts drie producten, die redelijk geprijsde SIM-only-plannen zijn met kleine, middelgrote of grote dataplannen. Als u niet al uw gegevens gebruikt, krijgt u de volgende maand korting. Daarover meer ...

De beste Smarty SIM van vandaag gaat alleen over

?Automatische terugbetaling voor ongebruikte gegevens1 maandAlleen SIMGratis vooraf £ 7,50 / mndOnbeperkt minsOnbeperkt teksten2GB dataViewat Smarty Automatische terugbetaling voor ongebruikte gegevens1 maandAlleen SIMGratis van te voren £ 10 / mndOnbeperkt minsOnbeperkt teksten4GB dataViewat Smarty Automatische terugbetaling voor ongebruikte gegevens1 maandAlleen SIMGratis van te voren £ 15 / mndOnbeperkt minsOnbeperkt teksten8GB dataViewat SmartyWe controleren dagelijks meer dan 130 miljoen producten voor de beste prijzen

Smarty mobiel: veelgestelde vragen

Nog niet gehoord van Smarty? Laat ons je dan invullen ...

Hoe werkt het kredietaanbod van Smarty??

Als u niet al uw gegevens in één maandelijkse periode gebruikt, krijgt u korting op de volgende. Dat is momenteel £ 1,25 per GB, dus als u aan het einde van de maand 3 GB aan ongebruikte gegevens heeft, is uw volgende maand £ 3,75 goedkoper. Bovendien wordt het berekend per megabyte, niet afgerond naar de dichtstbijzijnde gigabyte.

Andere netwerken beschikken over gegevensrollen, maar Smarty is de eerste die we hebben gezien en die u daadwerkelijk geld teruggeeft.

Smarty is een MVNO ... wat betekent dat?

Smarty noemt de telefoonhandel een MVNO - een mobiele virtuele netwerkoperator.

Het merk is Smarty, maar het netwerk dat het gebruikt is Three - op precies dezelfde manier waarop Giffgaff wordt aangedreven door O2 en Voxi door Vodafone. Het zijn no-nonsense versies van hun meer bekende stablemates, en dat betekent dat hun SIMO-deals vaak veel betaalbaarder zijn.

Hoe breed is de dekking van Smarty?

Zoals je waarschijnlijk zou verwachten, is de dekking van Smarty net zo goed als die van Three. Het maakt gebruik van hetzelfde netwerk en dekt 93% van de Britse bevolking. U vindt volledige dekkingsdetails op de dekkingschecker van Smarty, die 3G- en 4G-dekking laat zien.

Een waarschuwing: de Smarty is niet compatibel met 2G-handsets, blikjes verbonden door een touwtje of rooksignalen!

Is data roaming beschikbaar met Smarty?

Ja. Totdat de Brexit plaatsvindt (en misschien zelfs daarna) kun je vrolijk rondzwerven in de EU zonder je zorgen te hoeven maken over roaming-kosten. Als u verder weg reist of een internationaal nummer wilt bellen, moet u eerst uw saldo aanvullen.

Kan ik mijn telefoon gebruiken als een hotspot met Smarty?

Err ... ja.

Kan Smarty mijn oude mobiele nummer behouden??

Ja. Zodra u uw Smarty SIM hebt geactiveerd, hoeft u alleen maar uw bestaande netwerk te bellen om een ​​zogeheten PAC-code te krijgen (het staat voor Porting Authorization Code, zodat extra code overbodig is zoals 'nummer' na 'PIN').

Het porteren van uw nummer is gratis en zou niet langer dan één werkdag moeten duren.