Zynga zag dinsdag een aantal veranderingen in de leiding, waaronder het vertrek van zijn chief financial officer, David Wehner, naar Facebook.

Wehner verlaat Zynga om lid te worden van het sociale netwerk in een senior finance-functie, terwijl Mark Vranesh, chief accounting officer, de functie van CFO overneemt naast het behoud van zijn huidige positie.

Zynga benoemde David Ko, voorheen chief mobile officer, tot de nieuwe Chief Operations Officer van het bedrijf.

Barry Cottle zal de functie van chief revenue officer overnemen en zijn rol als executive vice-president, bedrijfs- en bedrijfsontwikkeling overboord gooien. Steven Chiang werd benoemd tot president van games, een opstootje uit zijn vorige functie als executive vice president of games.

Focus verschuiven

Vranesh was al werkzaam als Zynga's CFO en vulde die rol in van mei 2008 tot augustus 2010. Na die tijd nam hij de functie over van chief accounting officer.

De benoeming van Ko als hoofd van de operatie is bijzonder opmerkelijk omdat het aangeeft hoe belangrijk het gokbedrijf op de mobiele markt is.

Hij zal toezicht houden op de strategische planning, internationale, infrastructuur en bedrijfsvoering van het bedrijf. Als je vanuit een mobiele staf komt, is het niet zo moeilijk om te peilen in welke richting Ko Zynga zou willen nemen.

Het gezelschap met de ezelsoren heeft onlangs enkele bittere financiële pillen moeten slikken, waaronder een verlies van $ 95 miljoen (UK £ 60, AUD $ 91) ten opzichte van de overname van OMGPOP.

Ook verminderde het eerder dit jaar $ 108 miljoen (VK £ 70, AUD $ 103) in gederfde inkomsten, de schuld waarvoor het rustte op de slechte beursintroductie van Facebook..

Met het vertrek van Wehner om Facebook zijn fortuin te helpen opdrijven terwijl Zynga zijn eigen weg probeert te vinden, zullen de bedrijven die zich voorwaarts mengen een interessante observatie opleveren..