Zynga's CEO Mark Pincus vindt dat het bedrijf niet dezelfde zekerheid investeert in mobiel gamen als met hun sociale social-web-platform.

Mark Pincus, sprekend op de MobileBeat-conferentie in San Francisco, zei dat de focus van het bedrijf blijft liggen op webgames, gezien de onzekerheid over hoe het mobiele platform zal rijpen.

"Die investering kunnen we nog niet met vertrouwen in mobiel maken, en ik heb er vertrouwen in dat we in de komende paar jaar op het punt zullen komen waar we kunnen. Maar het is er nog niet en ik denk dat het een beetje kip-of-is ei, "zei hij.

Dit lijkt misschien een beetje vreemd gezien Zynga in maart dit jaar US-based game-studio OMGPOP kocht voor ongeveer $ 200 miljoen (£ 120 miljoen).

"We hebben enorm geïnvesteerd in het mobiel, het organisch opbouwen van teams en producten en met één grote acquisitie", zei Pincus.

"We zijn op het punt gekomen dat het overduidelijk is dat we allemaal zwaar zouden moeten investeren, maar ik denk niet dat we dat all-in zelfverzekerde moment hebben." Het vliegwiel is er niet op een voor de hand liggende manier. "

In een interview met VentureBeat sprak Pincus over de poging van Zynga om een ​​game-ervaring op te zetten voor mobiel en desktop, maar hoe het niet goed ging met hun gebruikers.

"We hebben enorm veel techniek besteed aan het bouwen van een volledig synchroon gamen Boerderij dorp met verschillende klanten. Consumenten haatten ons erom ", zei hij, eraan toevoegend dat ze" een aantal successen hadden zoals Woorden met vrienden".

Geldige zorgen? Waarschijnlijk een zakelijke beslissing

Maar zijn reserveringen van Pincus geldig? Game-ontwikkelaar Kevin Glass van Coke and Code zegt dat Zynga's positie "begrijpelijk" is.

"Ze hebben een core-business in de gemiddelde thuisconsument voor wie webgames geen online games betekenen," vertelde hij ons.

Wezen erop dat de huidige doelgroep van consumenten in de mobiele arena heel anders zijn dan de gemiddelde Facebook-gebruiker, Glass zegt: "Te zwaar investeren in mobiele games op het moment kan veel kosten, gezien hun huidige demografische is hier misplaatst."

"Zynga zou slim zijn om te wachten tot hun spelerscultuur op de tablet / cel-markt is terechtgekomen."

Pincus drukte ook zijn twijfels uit over de vraag of Adobe Air en HTML5-technologieën geaccepteerde standaarden worden op het mobiele platform. Glas zegt dat Adobe Air slecht presteert op de mobiele markt, maar HTML5 en Javascript zijn al standaard geworden.

"Geen van de technische redenen die naar voren zijn gebracht, is logisch - [I] zou niet veel anders verwachten van de CEO. Het is momenteel een zakelijke beslissing."

Via Reuters