Het is tijd om je heimwee hoed te laten zien, want de Sinclair ZX Spectrum, de 8-bits persoonlijke thuiscomputer die oorspronkelijk in 1982 in het Verenigd Koninkrijk werd uitgebracht, wordt opnieuw opgewekt in de vorm van een Bluetooth-toetsenbord.

Het mobiele gamesbedrijf Elite Systems heeft een crowdfunding-campagne op Kickstarter gestart om £ 60.000 ($ 98.800, AU $ 111.750) op 31 januari op te halen.

De nieuwe Sinclair ZX Spectrum zal bestaan ​​uit een Bluetooth-toetsenbord dat is ondergebracht in een reproductie-hoesje van de ZX 48K. Aanvankelijk voor gebruik met iOS, is ondersteuning voor Android- en Windows-telefoons en -tablets in de maak.

Eigenaars kunnen een reeks ZX-spellen spelen die kunnen worden gedownload als apps uit de iTunes App Store, Google Play, de Amazon App Store en de Windows Store. Het zal ook achterwaarts compatibel zijn met bestaande ZX Spectrum-apps.

In de maak

Elite heeft voor het eerst aangekondigd de ZX Spectrum opnieuw te willen lanceren voor een generatie nostalgische gamers in 2011. Sindsdien heeft het een licentie gekregen om het geregistreerde ZX Spectrum-handelsmerk te gebruiken en de vormfactor van de 48K Sinclair ZX Spectrum te repliceren.

Het bedrijf heeft al een functioneel prototype ontwikkeld en bereidt zich nu voor op het fysieke prototype, dat een authentieke spelbesturing met rubberen toetsen heeft. Als er voldoende vraag is, start het bedrijf een eerste productierun van 1.000 eenheden.

Steve Wilcox, de mede-oprichter van Elite Systems, zei: "Er wordt verwacht dat in de regio van de helft van de £ 60.000 initiële doelstelling die we hebben gesteld voor deze oproep zal worden besteed aan de eerste 1.000 productie-eenheden.

"Dit vertegenwoordigt de grootste pre-release-kosten (en risico) verbonden aan de Bluetooth ZX Spectrum. Het is een prijs (en risico) waaraan we ons niet zullen binden tot de vraag naar het Bluetooth ZX Spectrum bekend is."

Elite hoopt het Bluetooth ZX Spectrum tegen het voorjaar van 2014 in productie te kunnen nemen.

  • Verander uw pc in een retro gaming-console