De ingenieur achter de iconische Britse computer, de ZX Spectrum, heeft zijn steun gegeven aan het Raspberry Pi-project, hoewel hij nog steeds vindt dat eenvoud de sleutel is om jonge programmeurs te boeien..

In een fascinerend interview met de BBC spreekt Richard Altwasser zijn vreugde uit over Raspberry Pi - een kleine en uiterst goedkope computer die is ontworpen om de harten en geesten van een nieuwe generatie kinderen te vangen.

"Ik ben een ingenieur, dus ik ben erg blij met de gedachte dat mensen zullen worden aangemoedigd door de beschikbaarheid van de Raspberry Pi om te leren programmeren", zei Altwasser.

Aantrekkelijk

De Sinclair ZX Spectrum was een computer die in de jaren tachtig een grote rol speelde in een enorme explosie van Brits programmeertalent en nog steeds een van de meest gewaardeerde vroege pc's is, en deze week viert zijn 30ste verjaardag.

Een onderdeel van de aantrekkingskracht van de Spectrum was hoe gemakkelijk het was om een ​​programma te schrijven, en Altwasser gelooft dat de toegenomen kracht van Raspberry Pi in vergelijking met de Spectrum niet per se een voordeel oplevert.

"Als ik naar het vermogen van die machine kijk - de pixelfrequentie van de afbeelding is 140 keer groter, de processorsnelheid is 200 keer groter, er is duizenden keren meer geheugen", voegde Altwasser toe..

"Dus je zou denken dat de snelheid en kracht van dat apparaat in vergelijking met de ZX Spectrum het alle mogelijke voordeel biedt.

"Maar mijn indruk is dat de aandachtsspanne van jongeren van de afgelopen 30 jaar waarschijnlijk niet is verlengd.

"Wat belangrijk is, is niet de technische snelheid van het apparaat, maar de snelheid waarmee een gebruiker zijn computer uit een doos kan halen en zijn eerste programma kan intypen."

Via BBC