Lieve god, ik heb een hekel aan loopbanden. Het bonzen, bonzen, bonzen van mijn voeten over het doffe gejammer van de machine, het slepen van de tijd naar een honderdste van zijn gebruikelijke snelheid.

Maar ik ben momenteel gewond met een ontstoken Achilles, en hoewel ik mag rennen, is het alleen maar lichte dingen ... dus de loopband is waar ik heen moet. Dus nieuwe technologie van Zwift, iets dat me kan vervoeren naar een virtuele wereld terwijl ik het rubber brij, is meer dan intrigerend.

Je hebt misschien wel eens gehoord van Zwift voor fietsen - zo niet, dan kunnen fietsers hun fiets gebruiken op een statische turbo-trainer in hun woonkamer om te trappen tegen echte mensen in digitale werelden.

Het is ongelooflijk populair geworden als een manier om getraind te blijven zonder naar de elementen te hoeven gaan, en het is ongelooflijk indrukwekkend, zelfs voor een beginnende fietser zoals ik.

Nu wordt dat systeem aangeboden als een draaiende app, momenteel in een bèta (en gratis) modus, terwijl Zwift het klaar maakt voor de mainstream.

Dus gezien het feit dat sommige topatleten echt voorstander zijn van hardlopen op een loopband als een succesvolle manier om te trainen - en ik hoop nog steeds de London Marathon volgende maand aan te vallen - heb ik besloten om dit een bash te geven.

De opzet

Hardlopen met het grote scherm is eenvoudig

Als je nog niet eerder bent ingelogd bij Zwift, moet je je account instellen en een avatar maken. Maak er een goeie, want je staart nog lang naar zijn met pixels gevulde kont terwijl je rent.

Je wordt ook aangemoedigd om je huidige 5K, 10K, halve marathon of andere tijden hier in te zetten, het systeem in je tempo te onderwijzen en op maat gemaakte workouts aan te bieden die aansluiten op je vermogen.

Er zijn twee verschillende manieren om Zwift Run te gebruiken: je kunt een loopband aansluiten op een Apple TV (we gebruikten de TechnoGym MyRun, wat een heel handige, gebruiksvriendelijke machine is die via Bluetooth kan verbinden met de Apple-eenheid) of kan synchroniseren een sensor op je schoen met een iPad of telefoon.

Als je voor het laatste gaat, heb je een loopband met een richel nodig waar je iPad op kan zitten en kun je de sensor op je schoen kalibreren door 60 seconden met een constante snelheid te draaien..

Nadat u uw manier van hardlopen hebt gekozen, zijn er tal van opties om u te laten werken. Je kunt kiezen voor een gewenste afstand, tijd of calorieverbranding ... de laatste is het leukst omdat het me er tijdig aan herinnert dat een beetje hardlopen me niet alleen fitter zal maken, maar me ook toestaat om te genieten van een aantal smakelijke traktaties na.

Laten we gaan

Het kiezen van een doel is eenvoudig, hoewel de interface soms een beetje onhandig is.

Ik begon het grotere Apple TV-scherm te gebruiken, iets groots en in mijn ooghoeken om te voorkomen dat mijn blik tijdens het rennen zou gaan dwalen.

Ik was vanaf het begin achterdochtig omdat het lopen op een loopband en fietsen op een turbo-trainer heel verschillende dingen zijn. Waar dit laatste actief is, betekent dit dat elke poging die je doet direct op het scherm wordt getoond, de eerste die je nodig hebt om de snelheid van de loopband handmatig te verhogen.

Dat is los van de virtuele wereld - als je aan het fietsen bent en plots een adrenalinestoot krijgt, kun je er gewoon voor gaan ... met draaien is het iets meer vertraagd en ruïneert het de buzz een beetje.

Maar ik vond het meteen leuk om met Zwift meer te rennen dan naar de muur van een hotelgym te staren. Joggen in de virtuele werelden - waarvan er een paar zijn om uit te kiezen, waaronder Watopia en zijn vulkanen of de stad Londen - geeft je een visueel aspect van het kunnen zien van een weg voor je, waarbij je je gedachten weghoudt van de eentonigheid van de inspanning.

In deze digitale speeltuinen zijn er op dit moment te veel fietsers en niet genoeg lopers. Zwift vertelt me ​​dat dit komt omdat het geen eenzame loopervaring wil - omdat de service in beta is, zijn er niet veel lopers die het vullen, dus het zorgt ervoor dat de ervaring levendiger wordt door het te vullen met fietsen.

Na een paar minuten joggen en acclimatiseren, besloot ik dat het tijd was voor een training - deze trainingsmodus is een van de beste onderdelen van het Zwift-fietsen, waardoor verschillende snelheidsintervallen worden gecreëerd om aan te vallen.

Hoewel er niet zoveel workouts zijn voor de hardloper, betekent het feit dat ze op je eigen tempo zijn gebaseerd, dat je altijd de juiste hoeveelheid zult pushen.

Ik zal je vertellen wat ... het is raar om jezelf te zien rennen, ook al is het een digitale avatar. De workouts zijn uitstekend in termen van de moeite nemen om te besluiten hoe moeilijk het is om van me weg te gaan, maar ik wou dat ik niet hoefde te letten op snelheidsverhogingen ... als alleen de loopband het voor mij kon doen, maar blijkbaar dat is nog niet mogelijk.

Dat gezegd hebbende, heb ik veel meer van de run genoten dan van elke andere training op de loopband die ik heb gedaan. Er is zoveel meer om naar te kijken, of het nu mijn snelheid is, andere lopers die misschien in de buurt zijn of gewoon kijken terwijl een gekleurde poort in beeld komt, en me vertellen dat de volgende fase van de training onderweg is.

Ik druk op de stopknop en maak een Stryd Live-footpod vast aan mijn schoen om hetzelfde te proberen met de iPad. Ik verwacht dat dit de methode is die de meeste mensen zullen gebruiken, omdat het onwaarschijnlijk is dat je de juiste loopband en Apple TV hebt, en de afstanden en snelheid die het liet zien was ongelooflijk nauwkeurig in vergelijking met wat de loopbandaflezing zei.

Mijn belangrijkste afhaalpunt was dat het nog steeds zoog omdat ik handmatig mijn eigen snelheden moest kiezen, maar als je gewend bent om op loopbanden te rennen, zal het niet vreemd aanvoelen. Het is gewoon nergens dichtbij hetzelfde als naar buiten rennen.

Sociaal onhandig

Serieus, er was een man met wie ik liep. Net nu. Waar is hij heen? Verdorie, ik ben kapot.

Hoewel de verbetering van je motivatie om te trainen op een loopband goed is, en de grondleggende reden dat Zwift-fietsen in de eerste plaats is begonnen, is er een grotere uitdaging die Zwift moet oplossen met zijn loopplatform.

Het is het sociale element - of dat nu meedoet aan een run op een vooraf afgesproken tijd met vrienden over de hele wereld, een van de runs georganiseerd door tempo vanuit Zwift (met vier snelheidsniveaus op afstanden variërend van 5K tot halve marathon) of gewoon anderen rond zien komen jij wanneer je alleen aan het joggen bent in een kelder.

En op dit moment staat de sociale kant nog in de kinderschoenen (vandaar de app in beta). Het is leuk om een ​​verbale high five uit te kunnen gooien of iemand wat geklets te kunnen geven over hoe je ze gaat verslaan, maar ik heb eigenlijk niemand gezien waarmee ik dat kon doen in mijn test.

We probeerden gewoon lid te worden van iemand die al aan het rennen was, maar tegen de tijd dat ik de wereld was binnengegaan en de loopband op snelheid had gebracht, was de man met wie we wilden wegrennen in de verte verdwenen. Het eindigde met het sprinten van een virtuele vreemdeling ... en hij lijkt gewoon in de ether te verdwijnen. Dat voelde een beetje, eh, raar.

Misschien is het proberen van een van de groepsslooppas beter - maar tenzij je thuis een loopband hebt, zal dat op dit moment moeilijk zijn om te synchroniseren, omdat er niet veel te bieden is. Met fietsen groeide de sociale kant gewoon uit de populariteit van de app, en Zwift moet er alles aan doen om dit een 'must-use' platform voor hardlopers te maken en het sociale element te laten groeien.

De barrières

Liegen over hoe snel je kunt gaan, maakt de dingen alleen maar erger ...

Terwijl ik genoot van mijn workout door de virtuele straten van Londen, zijn er nog steeds enkele beperkingen die me ervan weerhouden om het gevoel te krijgen dat ik liever mijn iPad eruit haal en op een loopband sta over wat tijd buiten doorbrengen.

Het belangrijkste is dat de verbinding tussen mijn benen en het scherm wordt verbroken. Om te fietsen, kunnen sommige turbotrainers de weerstand aanpassen afhankelijk van de virtuele heuvels, waardoor het makkelijker of moeilijker wordt om te rijden, maar loopbanden kunnen niet hetzelfde doen.

Het zou geweldig zijn als de machine fysiek kon stijgen of dalen, afhankelijk van de heuvels op het scherm, of sneller en langzamer, afhankelijk van wat de training van je verlangde.

Zwift zegt dat dit niet mogelijk is vanwege gezondheid en veiligheid, omdat het te snel laten draaien van de loopband ertoe zou kunnen leiden dat mensen struikelen en vallen.

En dan is er die kwestie die alle sociale hardlopers plaagt: willen rennen met mensen met een ander fitnessniveau.

Een van de leuke dingen aan de georganiseerde attracties op Zwift is dat ze automatisch de inspanning zullen afstemmen. Met een turbo-trainer kunnen velen uw Functional Threshold Power (FTP) berekenen, een nivelleringsmaatstaf die laat zien hoe hard u werkt en niet hoe snel u rijdt, en alle rijders bij elkaar houdt, zolang ze allemaal zijn zo hard werken als elkaar.

Er is geen manier om hetzelfde te doen voor hardlopers ... dus het is gewoon een kwestie van hopen dat je bij de juiste pace-groep hoort en zo hard loopt als je wilt.

Nogmaals, Zwift zegt dat dit iets is waar naar gekeken is, maar het is niet de krachtmeter die sommige footpods kunnen gebruiken om een ​​of andere reden te laten werken. Dit is des te gekker omdat Zwift al met Stryd werkt die zo'n apparaat maakt, maar dat zal in de toekomst mogelijk gebeuren.

Naar de toekomst

De Stryde Live footpod kost $ 99 (ongeveer £ 75, AU $ 130) maar een MilestonePod kost slechts $ 30 / £ 30 (ongeveer AU $ 55) en biedt blijkbaar behoorlijke nauwkeurigheid.

Over wat er nu gebeurt, er komt nog veel meer uit dit systeem, zoals je zou verwachten gezien het nog in een ontwikkelingsfase is.

Meer loopbanden moeten ondersteund worden om met Apple TV te werken, en gelukkig gebeurt dat. Er is onderweg een overvloed aan Bluetooth-actieve hardloopmachines en Zwift werkt hard om ze app-compatibel te maken, zodat u meer uit uw indoorjogging kunt halen..

Een van de dingen die zou haal me meerdere keren per week op dit systeem is races - in plaats van groepsritten waarbij je samen blijft, met als doel sneller te rennen dan iedereen om je heen. Het zou veel gemakkelijker zijn om mezelf ziek te willen maken op een loopband als ik probeerde een willekeurige man uit Japan te slaan om half vier op een niet-actieve woensdag.

Zwift zegt dat dit op dit moment wordt overwogen, en ik steek al mijn vingers over wanneer dit gebeurt.

Maar als ik hier echt een fantasie-wenslijst opneem, zou het echte magische ding zijn als ik tegelijkertijd een bril met vergrote realiteit zou kunnen dragen als ik op een loopband loop.

Ik kon mijn hoofd draaien terwijl ik rende en de virtuele wereld met mijn blik zien bewegen, de wind voelen van een waaier die het briesje dynamisch verandert ... dat zou zo dicht bij het echte werk zijn dat het echt veel mensen zou aanmoedigen die alleen maar Ik wil naar buiten om te rennen.

Dat is nog ver weg en het zou nooit werken met een onhandige VR-headset op je hoofd ... maar misschien als Apple's AR-bril opstijgt, kan dit een reële mogelijkheid zijn.

Maar het belangrijkste dat Zwift Run nodig heeft, is momentum - meer mensen moeten dit platform gebruiken om erover te horen, actief naar een tredmolen op zoek te gaan en hun iPad op te starten en de virtuele wereld binnen te gaan, en dit systeem alleen maar naadloos te maken zo mogelijk gaat dat bereiken.

Dit is echter het belangrijkste voor mij: direct na mijn training, voel ik me nu veel enthousiaster over het hardlopen op een loopband, de mix van technologie en een afleiding, precies wat ik zoek als ik binnen moet rennen.

Als je gewond bent, of liever niet buiten oefent om persoonlijke redenen, is Zwift Run een magische manier om op een nieuwe manier van hardlopen te genieten..

Het zien van uw statistieken op het scherm, direct geüpload naar Strava en vol interactie met andere mensen, is een mooi ding dat de verenigende kracht van technologie laat zien.

Zwift Run kan een kaars niet houden aan de schoonheid van buiten lopen, en het feit dat je wifi nodig hebt om het goed te laten werken (of een 4G-verbinding) zal ook voor sommigen beperkt zijn.

Maar mijn belangrijkste afhaal was een positieve - dit nieuwe platform is misschien niet de toekomst van hardlopen, met ons allemaal aan het joggen in een digitale utopie, maar het is een enorme stap voorwaarts in het wegnemen van een van de somberder aspecten van training..

  • Gareth Beavis is Running Man of Tech van TechRadar en test het nieuwste in fitnesstechnologie in een nooit eindigende zoektocht om verder en sneller te gaan en je de resultaten in deze kolom te brengen.
  • Als je hoi wil zeggen, is hij dat @superbeav op Twitter
  • Jij kan zie zijn gerommel op Strava
  • En voor meer gegevens, volg hem op Smashrun
  • En als u de volledige low-down wilt hebben van de nieuwste en beste running tech, Lees de rest van het verhaal van Running Man of Tech hier