De langverwachte Zune-telefoon lijkt (opnieuw) dood in het water, aangezien het lijkt alsof Microsoft de Zune-naam opnieuw wil lanceren als platform voor mobiel entertainment.

Volgens AdWeek laat Microsoft bedrijven auditie doen op iets dat Pink heet - wat sommigen van jullie lezers als herinnering zullen onthouden als de codenaam voor het Zune-platform op Windows Mobile-handsets.

Dit betekent dat de Zune-naam waarschijnlijk wordt opgenomen in het Windows Mobile-framework, in plaats van te kannibaliseren door een geheel nieuw besturingssysteem voor de Redmond-chaps te maken.

Dus misschien is een deel van de nieuwe Windows Mobile 6.5 (of mogelijk Windows Mobile 7, aangezien het een ZEER snelle poort zou moeten zijn naar het komende 6.5 OS) logisch voor het Zune-platform en zou het natuurlijk een snelle PR-campagne vereisen..

Wat is roze en mobiel?

Volgens het artikel zal het besluit eind volgende maand worden genomen, dus het kan niet lang duren voordat de PR-machine voor Pink in hyperdrive terechtkomt en begint met het uitbrengen van persberichten en dergelijke.

Maar de timing lijkt een beetje verwarrend, omdat het Zune-platform voor mobiele telefoons niet klaar lijkt te zijn om aan te sluiten bij toekomstige releases, maar om te voorkomen dat we de acquisitie van Danger, de 'leuke' aanbieder van mobiele diensten van vorig jaar, vergeten hebben om nog fruit te tonen.

Dus we nemen het woord van Steve Ballmer op zijn kop en wachten maar af ... maar als een Zune-telefoon plotseling verschijnt, moeten we allemaal in deze rapportage-game packnen en een bar ergens op het strand openen, in een land veel minder verwarrend en onvoorspelbaar.

Via Adweek