Microsoft is per ongeluk in de problemen geraakt met de wet, nadat een marketeer uit Zune werd gearresteerd op het muziekfestival South by South West. De politie in Austin, Texas arresteerde de man omdat hij overal in de stad virale marketingposters plakte.

Een Microsoft-woordvoerder vertelde Engadget: "We kunnen bevestigen dat een medewerker van een marketingbureau die door Zune is aangesteld, werd aangehaald voor het ophangen van promotieposters bij SXSW. We hebben een intern onderzoek gestart en zullen in alle opzichten samenwerken met lokale autoriteiten en festivalorganisatoren. is toegewijd aan het wettig en respectvol promoten van zijn producten en diensten. "

De naamloze medewerker wordt blijkbaar geconfronteerd met drie dagen gevangenisstraf of drie dagen voor een rechter.

Dit is niet de eerste keer dat wanhopige marketeers uit Zune zichzelf in de problemen brengen. Microsoft werd geconfronteerd met een aardverschuiving van klachten nadat een officiële Zune SUV vorige maand in een buitenwijk van New York was verschenen en zeer luide muziek begon te spelen voor voorbijgangers en omwonenden - om drie uur 's ochtends.

Veel lawaai, kleine verkopen

De Zune is momenteel de op twee na grootste verkopende digitale muziekspeler in de VS met 3,2% van de markt, volgens nieuw onderzoek van NPD. Daarmee zit het ver achter zijn belangrijkste rivaal - de Apple iPod (72%) en de SanDisk Sansa (8,9%). Microsoft kan een kruimel troost putten uit de rest van de top vijf. Creative zit achterop met 2,9% marktaandeel en Samsung heeft slechts 2%.