Microsoft is blijkbaar klaar om later deze maand een 'Zune-telefoon' te onthullen, volgens claims op een Spaanse blog.

In de blog staat dat de nieuwe telefoon een Nvidia Tegra-chip gebruikt, waarbij het chipbedrijf samenwerkt met Microsoft om de presentatie te maken.

MuyComputer beweert dat de telefoon een 720p-weergave zal hebben via een video-uitgang, en heeft 'aanwijzingen' gezien dat het apparaat Windows Mobile 7 zal gebruiken.

Woedend gerucht?

Hoewel het eerste feit voor de hand lijkt te liggen, lijkt het laatste een beetje gevaarlijker omdat het WM7-platform hier niet zal zijn tot het einde van 2010 of zelfs 2011.

Voeg daarbij het feit dat Ballmer verklaarde dat er geen Zune-telefoon zou zijn (zij het een jaar geleden) en je kunt zien waarom de geruchten mogelijk niet geloofwaardig zijn.

Dat gezegd hebbende, zou een telefoon die door Microsoft werd geholpen bij het ontwerpen van het Zune-platform (dat IS in Windows Mobile 7 komt) kunnen worden verward als een zelfstandige Zune-handset.

Hoe dan ook, we zullen er op de beursvloer zijn om je alle nieuwtjes en hands on reviews te geven van wat Microsoft ook maar kan showen (of zoiets althans, dat is het).

Via Gizmodo